Elemezte a román politológus Orbán Viktor tusványosi beszédét, és ezt vonta le belőle következtetésként

A román politológus és publicista, Cristian Pîrvulescu szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök célja Nagy-Magyarország területi újjáépítése.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Elemezte a román politológus Orbán Viktor tusványosi beszédét, és ezt vonta le belőle következtetésként
Fotó: Veres Nándor

Pîrvulescu az Adevărul országos napilap online hasábjain fejtegette, hogy Orbán tusnádfürdői beszéde is bizonyítja ezt az elképzelést. Bár nem közvetlenül a területi visszaszerzésről van szó, hanem egy gazdasági és kulturális újjáépítésről, amely hosszú távon alapot teremthet ehhez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Pîrvulescu szerint Orbán ezen törekvéseit az Európai Unió gátolja, ezért a magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyinnal együttműködve próbál hozzájárulni az EU szétrombolásához. A politológus szerint hiba volt megengedni Orbánnak, hogy Magyarország legyen az EU soros elnöke. Ugyanakkor véleménycikkében azt is leírja, hogy noha a romániai magyarok területileg Romániában élnek, de kulturálisan és politikailag Magyarországon.

Az Adevărul cikkét egyébként a magyarországi Mandiner portál is szemlézte, amely azt írja, a magyar kormány többször is hangsúlyozta, hogy tiszteletben tartja a szomszédos országok területi integritását. A román miniszterelnök a kritikákra reagálva kijelentette, nem akadályozza meg Orbán Viktort abban, hogy Romániába látogasson.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!