Hirdetés

E-cigaretta: megszavazták a kiskorúak kiszolgálását tiltó törvénytervezetet, betilthatják zárt helyiségben is

Kedden megszavazza a képviselőház a kiskorúak elektronikus cigarettákkal való kiszolgálását tiltó törvénytervezetet – jelentette be hétfőn Alfred Simonis.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
E-cigaretta: megszavazták a kiskorúak kiszolgálását tiltó törvénytervezetet, betilthatják zárt helyiségben is
Képünk illusztráció Fotó: IQOS România/Facebook

Az ügyvivő házelnök elmondta, hogy a jogszabályjavaslat vitáját hétfőn tartják meg az alsóházban, és a keddi végszavazás után az elnöki hivatalhoz továbbítják kihirdetésre – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. Simonis emlékeztetett arra, hogy

a törvénytervezet szerint drasztikus szankciókra számíthatnak azok a kereskedelmi egységek, amelyek elektronikus cigarettával szolgálnak ki kiskorúakat.

Hozzátette, hogy a törvényre azért van szükség, mert manapság a romániai gyerekek gyakran fogyasztják ezeket „a kellemesebbnél kellemesebb ízesítésű, ezért vonzó” cigarettákat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A politikus közlése szerint a törvénytervezet a hétfői képviselőházi vitán még módosulni fog, és a tiltólistára felkerülnek azok a termékek is, amelyek az utóbbi időben kerültek forgalomba. Például azok az elektronikus cigaretták, amelyeknek nincs ugyan nikotintartalmuk, de nem tesznek jót a gyerekek egészségének.

Újságírói felvetésre reagálva Simonis

jó ötletnek nevezte, hogy megtiltsák az elektronikus cigaretták fogyasztását zárt helyiségekben, ahogy a hagyományos cigaretta esetében is történt.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!