Cáfolja Bende a szocialisták állításait

Cáfolta a Hargita Népének Bende Sándor parlamenti képviselő, hogy akadályozná a Wizz Air légitársaság felelősségre vonását. Mint ismert, a közlekedési minisztérium bepanaszolta a Wizz Air légitársaságot az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél arra hivatkozva, hogy a cég műszaki okok miatt kilenc járatot törölt egy nap alatt. A kormányzó szociáldemokrata párt egyes politikusai szerint a román hatóságok is tudnák szankcionálni a légitársaságot, ha az erre vonatkozó törvénytervezet kidolgozását nem akadályoznák RMDSZ-es politikusok, konkrétan Bende Sándor, aki az ipari bizottságot vezeti.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 4 perc
Cáfolja Bende a szocialisták állításait
Fotó: Keresztes Zoltán

Több román lapban megjelent az elmúlt napokban a szo­ciál­demokrata párti Radu Cris­tes­cu nyilatkozata, mely szerint a Wizz Air magyar érdekeltségű légitársaság a román hatóságok által is büntethető lenne, ha az erre vonatkozó törvénytervezet nem akadt volna el Bende Sándor RMDSZ-es parlamenti képviselőnek „köszönhetően”. Megkeresésünkre Bende Sándor elmondta, bár valóban létezik egy törvénytervezet az általa vezetett bizottság asztalán, a román hatóságoknak jelenleg is van hatáskörük arra, hogy megbírságolják vagy akár felfüggesszék légitársaságok tevékenységét.

– A szociáldemokraták által vezetett minisztériumok tehetetlenségét próbálják tisztára mosni azáltal, hogy mást hibáztatnak a törölt repülőjáratok kapcsán felmerülő számonkérés ügyében. A jelenlegi törvények nem akadályozzák a légitársaságok büntetését, a közlekedési minisztérium fennhatósága alá tartozó Román Polgári Repülési Hatóság (AACR) illetékes abban, hogy az egész rendelkezést, a másodlagos törvénykezést, a légitársaságok ellenőrzését, felügyeletét, esetenként bírságolását megtegye vagy akár megvonja a működtetési jogait

– fogalmazott Bende Sándor. Hozzátette: valóban létezik egy törvénytervezet az általa vezetett bizottság asztalán, amelynek kapcsán több hónapja nem tudtak konszenzusra jutni, eldönteni, milyen formát és lehetőségeket adjanak a fogyasztóvédelemnek.

– Vannak ebben a törvénytervezetben olyan dolgok, amelyek alkotmányossági kérdéseket vetnek fel, ezeken dolgozunk, és keressük a megoldást, hiszen a fogyasztóvédelmi hatóság azt szeretné, hogy minden téren a területileg illetékes ellenőrző szerv felé helyezkedjen közegészségügyi, szállítási, banki stb. kérdésekben

– fogalmazott Bende Sándor.
A légitársaság Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményében cáfolja az egyetlen nap alatti kilenc járat törléséről szóló információkat, ugyanakkor leszögezi, hogy elkötelezett az ügyfelek elégedettségével kapcsolatban, és aktívan együttműködik a román hatóságokkal. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!