Hirdetés

Helytállás, de vereség Dániától

Sofron góljával visszajött a meccsbe a magyar válogatott Dánia ellen az elit jégkorong-világbajnokságon, ám végül nem sikerült meglepetést okozni.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Helytállás, de vereség Dániától
Bálizs és Sofron is remekelt, de Dánia jött ki győztesnek Fotó: nso.hu

Tamperében elkezdte az elit jégkorong-világbajnokság küzdelmeit a magyar jégkorong-válogatott, amelynek az első ellenfele Dánia volt. A finn város lelátója a magyar szurkolók hangjától volt hangos, és ez erőt adhatott volna a jóval esélyesebb Dánia ellen. Az északiak viszont nagyon erősen kezdtek, Bálizs remekelt a kapuban, mígnem a 16. percben Ehlers előnyben mattolta. A második felvonás is hasonló játékképet mutatott. Bálizs továbbra is remekelt, de Ehlers a 30. percben újra betalált.

A záró felvonást is erősen kezdték a dánok, ám a magyarok erőt merítettek, és a 47. percben Sofron értékesített egy remek keresztpasszt. Az ezt követő cserékben nyomott a magyar válogatott, beszorították a dánokat, ám egy ellentámadás végén az 52. percben Poulsen kilőtte a hosszút. Innentől kezdve a dánok pragmatikus játékot mutattak, és megőrizték előnyüket. A magyarok vasárnap az Egyesült Államok ellen lépnek jégre.

Elit világbajnokság, A csoport, Tampere

Dánia – Magyarország 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Gól: Ehlers (16., 30.), Poulsen (52.), illetve Sofron (47.).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!