Hirdetés

Várni kell

Még nem folyósították a helyi roncsautóprogramra ígért támogatást a tavaly év végén hatályba lépett költségcsökkentő intézkedések miatt. Székelyudvarhelyen a költségvetés elfogadása után kaphatják meg pénzüket a kedvezményezettek.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Várni kell
Fotó: Hodgyai István

A helyi roncsautóprog­ram­ban megkötött szer­ződések teljesítését kés­leltetik a kormány takarékossági intézkedései. A szerződés szerint a háromezer lej értékű támogatást csak azt követően utalják a kedvezményezetteknek, hogy azok kiíratták járművüket a forgalomból és leadták a célra roncstelepen. Többen jelezték, hogy még tavaly eleget tettek a szerződésben foglaltaknak, de mindmáig nem kapták meg az új autó beszerzésére szánt támogatást.


Hirdetés


Megkeresésünkre Zörgő No­émi, a városháza szóvivője el­mondta, a város költségvetésében már tavaly elkülönítették az önrész fedezésére szükséges összeget, ám a kormánytól csak akkor kapta meg a város a különbözetet, mikor már nem gazdálkodhatott belőle.

Hodgyai István

– A kifizetésre autónként 600 lejes összeg rendelkezésre állt a város költségvetésében, a minisztériumtól érkező 2400 lejes összeg viszont csak tavaly év végén érkezett, akkor, amikor már nem lehetett kifizetéseket eszközölni

– közölte a szóvivő, kiemelve, hogy a kifizetéseket csak a költségvetés elfogadását követően tudja folyósítani a hivatal.
A roncsautóprogramra viszonylag alacsony volt az érdeklődés a városlakók körében, 500 autó leírására nyert támogatást Székelyudvarhely, ám csak 152 bejegyzett pályázó jogosult a támogatásra.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!