Fákat vágtak ki, kell a hely a víztárolónak

Több hatalmas fát vágtak ki kedd délelőtt Gyergyószentmiklóson, a művelődési ház mellől. Egy víztárolót fognak a helyükre telepíteni, emiatt volt szükség az eltávolításukra.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Fákat vágtak ki, kell a hely a víztárolónak
Öt hatalmas fát vágtak ki. Víztároló kerül a helyükre Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sokan álltak meg, hogy megnézzék, ahogyan kivágják az ezüstfenyőket a gyergyószentmiklósi művelődési ház keleti bejárata mellett. Többen nemtetszésüknek adtak hangot. Amint azt Len Emiltől, Gyergyószentmiklós alpolgármesterétől megtudtuk: azért kellett kivágják az öt, közel 20 méteresre nőtt fenyőt a mellékgazdaság munkatársai, mert a művelődési ház mellett egy víztárolót fognak elhelyezni.

Barabás-Pál Hajnalka
Korszerűsítik a művelődési házat. A beruházás része a fák kivágása

Az épületet éppen felújítják, hogy növeljék energiahatékonyságát, ennek része egy modern tűzvédelmi rendszer kiépítése is, ehhez van szükség a saját, földbe helyezett víztárolóra.
A kivágott fákat tüzelőként hasznosítják majd a későbbiekben. A következő hetekben várható, hogy a lakónegyedekből is eltűnik egy-egy kiöregedett vagy veszélyesnek ítélt fa. Ezeket a lakók jelzései után megvizsgálta a városháza illetékes bizottsága, csak azokat fogják kivágni, amelyeket a bizottság jóváhagyott.
Az elmúlt időszakban a köztéri díszfákat is rendbe tette a városgazdálkodás munkacsoportja, az utcák takarítása és kátyúzás is zajlik a napokban Gyergyószentmiklóson.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!