Hirdetés

Fákat döntött ki a szél, több megyei településen áramkieséseket okozva

Fákat döntött ki a szél kedden Hargita megyében, több településen áramkieséseket okozva – közölte a katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Fákat döntött ki a szél, több megyei településen áramkieséseket okozva
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Csíkszeredában egy tömbházra dőlt egy fenyőfa, de nem keletkezett anyagi kár. Gyergyóújfaluban a 138-as megyei útról kellett eltávolítani egy kidőlt fát, Csíkszentgyörgyön pedig három fa zuhant az elektromos vezetékekre és egy villanyoszlopra. Kidőlt fákat kellett eltakarítani a Maroshévíz és Borszék közötti 15-ös, illetve a Gyergyószentmiklóst Parajddal összekötő 13B jelzésű országútról is – írja az Agerpres hírügynökség.


Hirdetés

A szél okozta károk miatt átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás körülbelül 1200 háztartásban Zeteváralján, Ivóban, Székelyvarságon, Küsmödön és a zeteváraljai víztározó környékén. Huszonöt transzformátorállomás hibásodott meg. Az áramszolgáltató szakértői dolgoznak a károk elhárításán.

Hargita megyében kedd estig sárga szélriadó van érvényben, a szél elérheti a 70-80 kilométeres óránkénti sebességet, de a széllökések akár 100 km/órásra is felerősödhetnek. A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy ne húzódjanak meg fák, oszlopok alatt, hirdetési pannók közelében, instabil vagy félkész építmények alatt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!