Hirdetés

Ezer szavazatra a felétől

Eddig közel négy­ez­ren sza­vaz­tak a sep­si­szent­györ­gyi Kerestély Koppány által tervezett, le­gó­koc­kák­ból épült miniatűr szé­kely­ka­pu­ra, amely a Lego Ideas felületen tekinthető meg. Ha sikerül tíz­e­zer sza­vazatot gyűjteni, a LEGO hivatalos épí­tő­kész­let­ként adhatja ki a mi­nia­tűr székelykaput.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ezer szavazatra a felétől
Székelykapu legóból. Ha elegen akarják, piacra dobhatják Fotó: Kerestély Zita

Több mint ezer szavazatra van szükség, hogy elérje a következő mérföldkövet a szé­kely­ka­pu-legóötlet, amelyről lapunk korábban beszámolt. A Lego Ideas oldalon még több mint ötszáz napig lehet szavazni az ötletre, de ha ez időn belül nem éri el az ötezer szavazatot, törölni fogják a felületről. Ha viszont sikerül ötezer szavazatot szerezni, a terv még hat hónapnyi időt kap, hogy elérje a tízezres szavazati számot. A LEGO akkor adhatja ki hivatalos építőkészletként a sepsiszent­györ­gyi Kerestély Koppány által tervezett és közel ezer legókockából megépített miniatűr székelykaput, ha sikerül tízezer szavazatot összegyűjteni a Lego Ideas weboldalon. Ha viszont nincs elegendő támogató, akkor törlik a tervet az oldalról. 
Ahogyan a Lego Ideas fel­ü­le­ten olvasható, bárki re­gisz­trál­hat saját ötlettel, amely­re tízezer szavazatot kell gyűjteni, hogy meg is va­ló­sul­jon. Ha viszont nincs elegendő támogató, akkor törlik a tervet az oldalról, ezért a beérkező szavazatok mennyiségét időintervallumok­hoz, mérföldkövekhez kötötték. A szabályok szerint a terv regisztrálása után hatvan nap alatt legalább száz szavazatnak kell érkeznie, hogy továbbra is a felületen maradjon a terv. A következő egy évben legalább ezer szavazatnak kell érkeznie, további hat hónap alatt ötezernek és újabb fél év alatt el kell érnie a tízezres szavazati számot, hogy megvalósuljon.


Hirdetés


Kerestély Koppány terve már kezdetben nagyon népszerű volt, a Lego Ideas felületen való regisztrálás után pár hét alatt ezer szavazat gyűlt össze. Jelenleg közel négyezer szavazata van a november elején regisztrált legó-szé­kely­ka­pu­nak, a megvalósításig azonban még sok támogatóra van szükség. Ha meglesz az ötezer szavazat, akkor a terv még hat hónapnyi időt kap, hogy elérje a tízezres szavazati számot. Ekkor, ha minden feltételnek megfelel a terv, a LEGO szakemberei továbbfejlesztik, és kiadják hivatalos épí­tő­kész­letként. A Lego Ideas weboldalon a szavazáshoz regisztrálni kell, a terv Szekler Gate (Székelykapu) néven található meg. Kerestély Koppány november elsején tette közzé tervét a felületen, és jelenleg közel négyezren szavaztak rá. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!