Hirdetés

Párizsba Keretet hirdettek a vízilabdások

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott képviselteti magát a párizsi ötkarikás játékokon, ahol mindkét gárda éremeséllyel ugrik vízbe. Mindkét nemben kihirdették az utazó keretet, akikkel az érmes célokat el akarják érni.

Darvas Attila
Párizsba Keretet hirdettek a vízilabdások
Négy évvel ezelőtt mind a férfi, mind a női válogatott bronzig jutottFotó: MTI Fotó: MTI

Tizenegy fukuokai világbajnok kapott helyet a párizsi olimpiára utazó 13 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban. A kapuban Vogel Soma és Bányai Márk, klasszikus centerként Hárai Balázs, a balkezesek oldalán Vámos Márton és Zalánki Gergő, kapásoldalon Varga Dénes, Vigvári Vince és Manhercz Krisztián, védőként és bevethető centerként Angyal Dániel, Jansik Szilárd és Molnár Erik, valamint szintén több poszton használható all-rounderként Nagy Ádám és Fekete Gergő alkotja majd a csapatot – olvasható a magyar szövetség (MVLSZ) hírében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

„Vannak előnyei és hátrányai is, hogy ilyen korán meg kell adni a névsort – mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány. – A hátránya, hogy egyetlen hivatalos mérkőzés és több kétkapus edzés alapján kellett döntenem, az előnye viszont, hogy mostantól mindenki az olimpiára koncentrálhat, és a jövő heti Domino Trans Kupán a mérkőzéseken már a tizenhárom utazó játszik, ami könnyebbé teszi a játék formálását.”
Varga Zsolt jelezte, tartalékként a kerettel edz továbbra is Kovács Péter és Vigvári Vendel, valamint Szakonyi Dániel, sérülés esetén ugyanis július 26-ig engedélyezett a csere.

A csapatban egyetlenként olimpiai bajnok Varga Dénes párizsi szereplésével beállítja Gyarmati Dezső (1948-1964) és Benedek Tibor (1992-2008) magyar csúcsát, mivel ez lesz az ötödik olimpiája. A válogatott csütörtöktől szombatig a Domino Trans Kupán szerepel a Margitszigeten, ahol a francia, az olasz és a japán válogatottal mérkőzik, aztán az olaszokkal készül Szicílián és a spanyolokkal Barcelonában, majd július 25-én indul Párizsba. Az olimpián a válogatott július 28-án vívja első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek.
A nők sem sokat késlekedtek, és a férfi válogatott után bemutatták az utazó keretet. A kapuban Magyari Alda és Neszmély Boglárka, centerben Parkes Rebecca és Mahieu Geraldine, kapásoldalon Keszt­helyi Rita, Gurisatti Gréta és Faragó Kamilla, a balkezes oldalon Leimeter Dóra, valamint jobbkezesként Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya, bekkben Garda Krisztina, Rybanska Natasa és Horváth Brigitta alkotja a csapatot, valamennyien ott voltak februárban Dohában, ahol világbajnoki döntőt vívott az együttes.

A válogatottat Cseh Sándorral együtt irányító Mihók Attila elmondta, az a tizenhárom játékos utazik, akik mind ott voltak a vb-ezüstnél, megvan a tapasztalatuk ezzel az edzői stábbal, tudják, mire számíthatnak, és hogy a stáb mire számít tőlük. Ami az olimpiai múltat illeti, a tizenháromból kilenc játékos ott volt a tokiói bronzérem megszerzésénél, újoncként Faragó Kamilla, Neszmély Boglárka, Mahieu Geraldine és Horváth Brigitta szerepel első olimpiáján. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!