Hirdetés

Elmaradt a bravúr Zernyesten

Szombaton elmaradt a bravúr Zernyesten, a Székely­ud­var­helyi FC vereséggel zárta az alapszakaszt, így a tavalyi idényhez hasonlóan a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsi OSK fiókcsapatával együtt a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásában foly­tatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elmaradt a bravúr Zernyesten
Zernyesten sem jött ki a lépés az SZFC-nek. Alulmaradtak Fotó: Hodgyai István

A képlet egyszerű volt: a labdarúgó 3. Liga felsőházában való in­dulásért a Székelyudvarhelyi FC-nek több pontot kellett szereznie a Zernyesti Olimpic otthonában, mint az udvarhelyieket megelőző Brassói Kids Tâmpa együttesének a sereghajtó Brassói SR elleni helyi rangadón. Nem volt lehetetlen küldetés, ámbár nem ez volt a legvalószínűbb forgatókönyv.
Az alapszakasz utolsó for­dulójának összecsapásait egy időben rendezték, a Királykő árnyékában rendezett zer­nyesti találkozó udvarhelyi szempontból a lehető legrosszabbul kezdődött, a házigazdák már az első percben megszerezték a vezetést. Bár az SZFC-nek nyolc perccel később összejött az egyenlítés, a másik találkozón a Brassói Kids a 26. percben előnybe került, így az udvarhelyiek duplán vert helyzetben voltak. Lucian Nicolau tanítványainak szerencséjük sem volt, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, miközben kevéssel a szünet előtt a zernyestiek – nem kis szerencsével – a vezetést is átvették.


Hirdetés


Több gól nem is született, és a brassói rangadón sem módosult az eredmény, így a gyenge tavaszi szezonnal az alapszakasz ötödik helyén záró Székelyudvarhelyi FC a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsi OSK fiókcsapatával együtt – akárcsak tavaly – az alsóházban folytatja. A szombaton kezdődő rájátszásában a Brassói SR, a Tatrangi Ciucaş és a Viitorul Curiţa lesznek a székelyföldi együttesek ellenfelei.

Eredmények
Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, alapszakasz, 18. forduló: Zernyesti Olimpic – Székelyudvarhelyi FC 2–1, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Kézdivásárhelyi SE 1–0, Viitorul Curița – Tatrangi Ciucaș 2–2, Brassói Kids Tâmpa – Brassói SR Municipal 1–0, Câmpulung-Muscel – Sepsi OSK II. 4-1
Az alapszakasz végeredménye: 1. Câmpulung-Muscel 42 pont, 2. Zernyesti Olimpic 40 p., 3. Barcarozsnyói Olimpic Cetate 37 p., Brassói Kids Tâmpa 33 p., 5. Székelyudvarhelyi FC 29 p., 6. Kézdivásárhelyi SE 19 p., 7. Sepsi OSK II. 16 p., 8. Viitorul Curița 16 p., 9. Tatrangi Ciucaș 13 p., 10. Brassói SR Municipal 7 p.
Az alsóházi rájátszás 1. fordulójának menetrendje: szombat, 15 óra: Székelyudvarhelyi FC – SR Municipal, KSE – Ciucaș, OSK II. – Viitorul.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!