Hirdetés

Harmadosztályos a VSK Gyergyó

Ősztől két csapata lesz Hargita megyének a labdarúgó 3. Ligában, miután vasárnap este a VSK Gyergyószentmiklós a ráadásban szerzett találattal legyőzte a Resinári Păltiniș csapatát. Az első találkozó döntetlennel zárult, a visszavágón 97 percet kellett várni a győztes találatra.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Harmadosztályos a VSK Gyergyó
A megyei bajnokság után az osztályozót is megnyerték Fotó: VSK Gyergyó

Zsinórban másodszor játszott Szeben megye bajnoka ellen osztályozót a labdarúgó 3. Ligába jutásért a VSK Gyergyószentmiklós, és ami a tavaly nem sikerült a Medgyes SE-vel szemben, az összejött vasárnap este a Resinári Păltiniș ellen. A páros találkozó első mérkőzését a felek 1-1-es döntetlennel zárták, így a vasárnapi visszavágó előtt biztossá vált, hogy a győztes ősztől a harmadosztályban focizhat.
Az első félidőben a gyergyószentmiklósiak akarata érvényesült, több remek helyzetet is elpuskáztak a házigazdák, mi több, egy alkalommal a kapufa, egyszer pedig a védelem mentette meg a Szeben megyeieket a góltól. A szünetet követően a vendégek magukra találtak, és teljesen megváltozott a játék képe, ám ahogy az első félidőben a gyergyószentmiklósiak, úgy a második félidőben a resináriak sem tudták gólra váltani a helyzeteiket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A 60. percben nagy lehetőséghez jutottak a házigazdák, miután Szőcs a vendégek büntetőterületén ütközött a resinári kapussal, a játékvezető pedig 11-est ítélt, ám ezt Țepeș kihagyta. A találkozót kilenc perccel hosszabbította meg a játékvezető, a 97. percben pedig egy beadást követően a vendégek kapusa a keresztlécre ütötte a labdát, az onnan lepattanó játékszert pedig Szőcs fejelte a resinári kapuba. A találkozót 1-0-ra nyerte a VSK Gyergyószentmiklós, amely a 2024/2025-ös idénytől csatlakozik a 3. Liga mezőnyéhez, így Hargita megyének immár két csapata lesz a harmadosztályban, hiszen a Székelyudvarhelyi FC évek óta oszlopos tagja a harmadik vonalnak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!