Hirdetés

Fél óra alatt eldőlt a székely derbi

A Sepsi OSK fiókcsapata elleni pénteki győzelmével, két fordulóval a vége előtt megnyerte csoportjának alsóházát a Székelyudvarhelyi FC, ezzel az udvarhelyi gárda megismétli a tavalyi idényben elért eredményét: ötödik lesz a harmadosztályos bajnoki idényben.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Fél óra alatt eldőlt a székely derbi
Kevésnek bizonyult a Sepsi fiatalos lendülete Fotó: Sepsi OSK

A csikócsapatával lépett pályára Székelyud­var­helyen, a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásának 8. fordulójában a Sepsi OSK II., a vendégjátékosok átlagéletkorban éppen hogy átlépték a nagykorúságot. A túlzsúfolt udvarhelyi forgalom miatt negyedórás késéssel startolt el a találkozó, sem a háromszéki csapat, sem a játékvezetők nem tudtak időben elérni a mérkőzés helyszínére.
Az SZFC rögtön letámadta a vendégeket, a hetedik percben már kettővel vezetett, a szünetig pedig még kétszer betalált, miközben a vendégek nem igazán tudták veszélyeztetni az udvarhelyi kaput. Nem sokkal a térfélcserét követően a hazaiak ötödik góljukat is megszerezték, Györgyi harmadszor vette be a Sepsi kapuját. A cseréket követően feltámadt a vendégegyüttes, sorozatos rohamok alá vették az udvarhelyi kaput, kétszer be is találtak, de a mérkőzés sorsa már rég eldőlt, így 5–2-es hazai vezetésnél szólalt meg a végső sípszó.
A hazai győzelem azt is jelenti, hogy két fordulóval a vége előtt az SZFC behozhatatlan előnyre tett szert, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is az alsóház megnyerésével az ötödik helyen zárják a harmadosztályos bajnoki idényt csoportjukban a székelyudvarhelyiek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eredmények
Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Sepsi OSK II. 5–2 (4–0) /Gavîrlița (6.), Györgyi (7., 31., 50.), Simó (45+1, büntetőből), illetve Bena (77.), Bujdosó (80.)/; Brassói SR Municipal – Kézdivásárhelyi SE 1–0; Tatrangi Ciucaş – Viitorul Curiţa 0–0 
Az állás: 1. Székelyudvarhelyi FC 41 p., 2. Viitorul 30 p., 3. Kézdivásárhelyi SE 29 p., 4. Sepsi OSK II. 28 p., 5. Ciucaş 21 p., 6. SR Municipal 19 p.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!