Hirdetés

Ellenőrzések a beomlott bentlakás körül: itt tart most az ügy

Ellenőrzi Hargita Megye Tanácsa azt, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal miként adta ki az építkezési engedélyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának felújítására – olvasható a megyei prefektúra csütörtöki közleményében.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ellenőrzések a beomlott bentlakás körül: itt tart most az ügy
Fotó: Hodgyai István

Mint írják, a prefektúra székhelyén megtartották csütörtökön Hargita Megye Tanácsa Vegyes Ellenőrző Bizottságának munkaülését, amely a december 18-i tragédia körülményeit vizsgálta, illetve azt, hogy az ellenőrzéseket végző intézmények mire jutottak az elmúlt napokban. Mint olvasható, a megyei építkezési felügyelőség beszámolója alapján a bentlakás alapzatának a megerősítési munkálatai jelenleg is zajlanak, ugyanakkor eltávolítják az omlás következtében felhalmozódott törmelékeket. A fal mellé ásott árkot betonnal töltötték fel, továbbá dolgoznak az épület falai tartószerkezetének megerősítésén és a leomlott tetőszerkezet eltávolításán.


Hirdetés

A prefektúra közleményében azt is írja: ellenőrzés volt annál a cégnél, amely a bentlakás felújításának a műszaki tervét állította össze, de a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalt is ellenőrizték. Az esetleges szabálytalanságokról jegyzőkönyvet készítettek, és továbbították az ügyésznek. Azt is megjegyzik, hogy a szabálytalanságok miatt bírságokat szabnak ki. 

A prefektúra közleménye itt olvasható.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!