Hirdetés

Elfogadták a Hargita megyei önkormányzat ifjúságpolitikai javaslatait

Hargita Megye Tanácsa javaslatára a lakhatási feltételek megteremtése és stabil internetkapcsolat biztosítása az unió kevésbé fejlett régióiban belekerült az Európai Régiók Közgyűlésének (AER) az ifjúság jövőjét érintő, hosszú távú elképzeléseket összegző álláspontjába – közölte kedden a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elfogadták a Hargita megyei önkormányzat ifjúságpolitikai javaslatait
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Mint írták, a megyei önkormányzat egyik prioritása az ifjúságügyi kérdések felkarolása, amit nemcsak helyi szinten képvisel, hanem a Régiók Európai Bizottságában is. Ezzel az a céljuk, hogy „a megye fiatalságát érintő problémák és felvetések, de akár a jó példák és minták nemzetközi szinten is ismertté váljanak”. Emlékeztettek: az Európai Régiók Közgyűlése (AER) korábban megfogalmazta álláspontját az ifjúságot érintő témakörökben, amelyhez tavaly novemberben lehetőség volt régiónként javaslatokat, kiegészítéseket feltölteni. Így Hargita Megye Tanácsa, karöltve az intézmény ifjúsági munkacsoportjával, elkészítette a módosítások és kiegészítések listáját, amelyet feltöltöttek az AER felületére.

A közlemény szerint a legfontosabb javaslatok, amelyek Hargita megyei szükségletekből indultak ki, és amelyeket elfogadott az AER: a pályaorientáció, az ifjúsági terek létrehozásának lehetősége, lakhatás és stabil internetkapcsolat biztosítása a kevésbé fejlett régiókban, ami elősegítheti az otthoni munkavégzés gördülékenységét. Az elfogadott dokumentumban oktatási kérdésekben is megfogalmazták a hosszú távú célkitűzéseket. Szintén a megyei önkormányzat javaslatára elfogadták, hogy prioritásként kezelik az idegennyelv-oktatást, a hagyományos mesterségek és a kihaló szakmák oktatását.

A közlemény idézi Borboly Csaba megyeelnököt, aki kiemelte: „elsődleges, hogy nemzetközi szinten, Brüsszelben is változásokat eszközöljenek ki az ifjúsági kérdésekben. Az első lépés ez ügyben pedig az, hogy megismerjék, a kisebb régiókban, például megyeszerte milyen problémákkal és nehézségekkel szembesülnek a fiatalok, ezért fogalmazták meg a módosításokat, és töltötték fel a platformra” – áll a közleményben.

Kövessen a Facebookon!