Hirdetés

Eb-éremesélyes Szőcs Bence

Sikeresen zárták az év első felét a csíkszeredai ökölvívók, a Bene Regaz SE és a VSK Csíkszereda sportolói az országos viadalok mellett több regionális versenyen is érmekkel zártak. Szőcs Bence a válogatottal készül, a héten már Európa-bajnoki meccsen bokszol.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Eb-éremesélyes Szőcs Bence
Szőcs Bence (balról) edzőmeccsen győzte le az olasz bajnokot Fotó: Bene Regaz

Több regionális és országos megmérettetésen is ringbe léptek a csíkszeredai ökölvívók, Todor Loránd edző tanítványai közül Szőcs Bence eredménye a legkiemelkedőbb. A VSK Csíkszereda sportolója a korosztályos válogatottal készül az U16-os Európa-bajnokságra, amelynek Ploiești a házigazdája.
Todor Loránd a VSK Csíkszereda és a Bene Regaz SE sportolóit edzi, utóbbi egyesületnek másfél éve Gyi­mes­fel­ső­lo­kon is van csoportja. 
– Huszonöt leigazolt sportolónk van, de most készítem két tanítványom igazolási iratait – mondta a csíkszeredai edző és pár perc türelmet kért tőlem, amikor betoppantam a klub edzőtermébe.

– Nincs olyan nap, hogy ne lenne ökölvívóedzés Csíkszeredában,

hétfőn és szerdán ugyan kevesebben, de vannak a teremben sportolók, míg a hétfő, szerda, péntek zsúfolt, akkor szinte mindenki jelen van – mondta Todor.
Az év első és utolsó három hónapja a legzsúfoltabb az ökölvívók számára, ekkor tartják a Román Kupa és az országos bajnoki küzdelmeket, természetesen korosztályokra bontva. 
– Nincs olyan hónap, hogy ne lenne verseny, az év elején és végén az országos megmérettetések, év közben pedig a regionális versenyeken állják a sarat a fiúk és a lányok – mondta a csíki edző. Az év elején a Román Kupán öt sportolóval vett részt Todor Loránd, Tankó Máté, Gábor Kristóf, Gábor Márk, és Bartók Zsolt korosztályában és súlycsoportjában az ötödik helyen zárt, míg Szőcs Bence az U16-osok között aranyérmes lett a 46 kilogrammos súlycsoportban. – Bencére fel is figyeltek a válogatott edzői, volt velük edzőtáborban, és most is a kerettel készül a korosztályos Európa-bajnokságra – mondta Todor Loránd. A kontinensviadalnak Ploiești ad otthont szerdától július 30-ig, edzője pedig érmet vár tanítványától. 

– A tavalyi ob-bronz után egy Román Kupa-arany, a regionális és nemzetközi versenyeken pedig több győzelem van már Bence öklében, reméljük, hogy lesz Eb-érme is

– tette hozzá a csíki edző. A hónap elején Marosvásárhelyen a Négy Nemzet Tornáján indultak a csíki bokszolók, amelyen lengyel, moldáv, magyar és hazai sportolók vettek részt. A Maros-parti viadalon Szentes László az első, Gábor Márk a második helyen zárt az U16-os korosztályban. Todor közölte, a csíki ökölvívók a nyár folyamán több regionális versenyen is részt vesznek, szeptember elején Sánta Júlia és Ambrus Viola a lányok országos bajnokságán bizonyíthat Năvodari-on, majd következnek a fiúk számára is a korosztályos ob-k. 
– A felkészülésben és a versenyeztetésben is nagy segítségünkre volt a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett sportpályázat, amelyet sikeresen ugrottunk meg, így ötezer lejre edzőruházatot, mérkőzésmezeket és fogvédőket vásároltunk – mondta Todor Loránd, majd hozzátette, ez utóbbi főleg az agyrázkódástól védi a sportolókat.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!