Hirdetés

Dupláztak az udvarhelyi hokisok

Dupla diadallal indította az évet a VSK Székelyudvarhely U17-es jégkorongcsapata, a fiatal hokisok pénteken és szombaton idegenben, Marosvásárhely ellen léptek jégre, és mindkét mérkőzésüket magabiztos győzelemmel zárták.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Dupláztak az udvarhelyi hokisok
A támadójátékban van mit fejlődnie a VSK-nak Fotó: VSK Udvarhely

Az új esztendő első hétvégéje már jégen találta a VSK Székelyudvarhely korosztályos jégkorongcsapatait, az U17-es bajnokságban szereplő az udvarhelyi és alcsíki hokisokból álló közös csapat a hétvégén idegenben, Marosvásárhely ellen folytatta a bajnoki pontvadászatot.
A pénteki találkozón egy percig sem volt kérdéses a győztes kiléte, annak ellenére, hogy némi időbe telt, míg a VSK fiataljai fel tudták venni a játék ritmusát. Gólokból ugyan jutott mindhárom harmadra, de igazából a második játékrészben mutatta legjobb arcát a VSK, a végén 7–0-s győzelmet aratva a házigazda Marosvásárhely ellen.


Hirdetés


Szombaton sem kezdtek túl jól az udvarhelyi hokisok, sőt a házigazda egy távoli lövéssel a vezetést is megszerezte, de a játékrész végére már a VSK-nél volt az előny. Ezúttal is a 3–1-re megnyert második harmadban ment a legjobban az udvarhelyiek játéka, és bár az utolsó játékrészben bár szinte semmi nem jött össze, végül sikerült behúzni a győzelmet.
Lőrincz Levente edző gratulált a fiúknak a győzelmekhez, viszont megjegyezte, hogy a második találkozó látott játékkal messze nem volt elégedett.

– Látszik, hogy nem vagyunk hozzászokva, hogy mi domináljuk a játékot, ezért sokszor nem tudjuk mit kezdjünk a koronggal, így a támadójátékban sokat kell fejlődjünk. Remélem, ezek a győzelmek jót tettek az önbizalmunknak

– összegzett a VSK Székelyudvarhely edzője.

Eredmények
VSK Marosvásárhely – VSK Székelyudvarhely 0–7 (0–2, 0–3, 0–2) és 2–6 (1–2, 1–3, 0–1). Az udvarhelyi gólszerzők: György Márk 3, Dolga-Adolffy Barnabás 3, Jancsó Zsolt 2, Polacsek Sándor 1, Fekete Pál Tas 1, Filep Zétény 1, László Krisztián 1, Varga Balázs 1.
VSK Csíkszereda – Bukaresti Steaua Rangers 1–3 (0–1, 1–1, 0–1) és 2–6 (0–2, 0–2, 2–2). A csíki gólszerzők: Creangă Rareș, Bálint Attila és Farkas Alpár.
Brassói Corona – Olimpia Ploiești 8–0 (3–0, 5–0, 0–0) és 14–0 (3–0, 5–0, 6–0.).
A Felcsík SK – VSK Galac páros meccset január 27-re és 28-ra írta ki a szövetség, míg a Gyergyói HK szabadnapos volt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!