Hirdetés

Hat meccsel hangol a GYHK

A Gyergyói HK jégkorongcsapatánál jó előre, lépésről lépésre lehet ismerni a csapat nyári menetrendjét. A piros-fehérek a román Szuperkupa-meccs mellett öt felkészülési találkozót vívnak majd.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hat meccsel hangol a GYHK
Komolyan tervezik már a következő idényt a Gyergyói HK-nál Fotó: GYHK

Kialakult a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapatának mérkőzésprogramja a nyári időszakra. Mint ismert, a Román Jégkorongszövetség újításának köszönhetően már augusztusban trófeáért meccselhet a GYHK, hiszen a hónap végén rendezik a Szuperkupa-döntőt, ám emellett még öt találkozót kötöttek le az előszezonra.
Augusztus 16-án és 17-én két szlovéniai csapat vendégei lesznek a gyergyóiak: az első napon az Alpesi Ligában játszó HK Jesenice, másnap pedig az ICEHL-es Olimpija Ljubljana együttesével néznek szembe. Augusztus 20-án a szlovákiai elitben szereplő Érsekújvár csapatával játszanak, ezt követi majd augusztus 31-én Bukarest új jégpályájának a nyitóeseménye, a romániai Szuperkupa-döntő, amelyet először szerveznek meg, és ahol a Brassói Coronával csatáznak. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szeptember 5–6-án ismét a Felvidéken lépnek jégre a piros-fehérek, ezúttal a szlovákiai második vonalban szereplők ellen: Garamszentkereszten a MSK Ziar nad Hronom (a Tipsport ligás Zólyom farmcsapatával), majd Nagytapolcsányban a HC Topolcany (a Nyitra második csapata) ellen zárják az előszezont. „Hat mérkőzést terveztünk a felkészülési időszakra, és öt volt lekötve, amikor megtudtuk, hogy Bukarestben, a Szuperkupán is játszhatunk. Nagyon megtisztelő, hogy részesei lehetünk egy új csarnok felavatásának. Ez az éles mérkőzés is jól illeszkedik a felkészülésünkbe. Nem mellékes szempont, hogy trófeát is szerezhetünk még a szezon kezdése előtt. A legjobb akkor bevethető keretünk fog harcba szállni a Szuperkupáért” – fogalmazott Szilassy Zoltán, a GYHK sportigazgatója.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!