Hirdetés

Csütörtökön kezdődik a hagyományos és helyi termékek pünkösdi vására

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezi Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a pünkösdi, ünnepi vásárt május 25–26. között – közölte lapunkkal kedden a Hargita megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csütörtökön kezdődik a hagyományos és helyi termékek pünkösdi vására
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint a vásár jó lehetőséget biztosít arra, hogy a székelyföldi termelők szélesebb körben bemutatkozhassanak termékeikkel. Mint részletezték: az érdeklődők a hagyományokhoz híven Csíkszeredában, a Szabadság téren és a Promenádon szerezhetik be a finomságokat. A termelők által kiállított termékek között szép számban találhatók élelmiszerek: házi kenyerek, hús- és sajtkészítmények, péksütemények, lekvárok és szörpök, mézek és mézféleségek, zöldségek, mézeskalács, kürtőskalács, továbbá kézműves tárgyak. Bővebb információt az esemény közösségi oldalán találnak.

Ugyanakkor idén első alkalommal a Vámszer Géza Művészeti Népiskola Hargita Megye Tanácsával, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével és a Csíkszeredai Városházával közösen a famívesség népszerűsítése céljából, a Helyi és hagyományos termékek pünkösdi kiállítása és vására részeként, május 26–29. között szervezi meg a Famíves kiállítást Boldog Apor Vilmos tiszteletére – olvasható a közleményben. A tárlat ünnepélyes megnyitóját pénteken 12 órától Csíkszeredában, a Művészetek Háza előtti téren tartják.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!