Hirdetés

Csoportos kiállítás a Megyeháza Galériában

Rövid idő alatt immár második alkalommal állít ki szülővárosában, Csíkszeredában Szentes Zágon Kolozsváron élő és alkotó képzőművész: míg pár hónappal ezelőtt művészfotóit mutatta meg a közönségnek, most akril festményeit hozta el. Ezúttal azonban két művésztársával osztozik a kiállítófelületen: a csíkszeredai László Hajnalka digitális portrékat, a marosvásárhelyi születésű, de Kolozsváron tevékenykedő Szabó András pedig egyedi technikával előállított alkotásait állítja ki.

Sarány István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Csoportos kiállítás a Megyeháza Galériában
Csoportos kiállítás Fotó: Incze László

A tárlatot csütörtök délután nyitotta meg a Megyeháza Galériában a Helikon irodalmi folyóirat két szerkesztője, Horváth Benji és Mărcuțiu-Rácz Dóra.

A szervező Hargita Megyei Kulturális Központ a tárlat sajtóanyagában emlékeztet rá, hogy négy éve nyílt meg a TRIMAGINARIUM első kiadása a kolozsvári DoubleTree by Hilton szállodában, „ennek apropóján a László Hajnalka, Szabó András és Szentes Zágon alkotta művésztrió újabb csoportos kiállítással jelentkezik, ezúttal Csíkszeredában”, „ismét három egymástól teljesen különböző, egyedülálló látásmód, képalkotási technika és alkotói világ találkozik a TRIMAGINARIUM 2.0 kínálatában”.

A csütörtök esti tárlatnyitón Botár László, a Megyeháza Galéria szakmai vezetője köszöntötte a kiállító művészeket és a népes közönséget, majd Marcutiu-Rárz Dóra, a kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője méltatta a három művészt, kitérve a három különböző alkotói világot tükröző művek, illetve az egységes kiállítás genezisére. Horváth Benji szerkesztő-kollégája a kiállított anyag ihlette versét osztotta meg a közönséggel.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!