Hirdetés

Civil szervezetek és egyházak művelődési tevékenységét támogató pályázatot írtak ki

A jogi bejegyzésű civil szervezetek, nonprofit intézmények, egyházközségek kulturális tevékenységeinek támogatására hirdet pályázatot az RMDSZ – közölte honlapján a Communitas Alapítvány.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Civil szervezetek és egyházak művelődési tevékenységét támogató pályázatot írtak ki
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

Mint írták: a kulturális tevékenységek támogatását a Kisebbségi Tanács 2024. évi alapjából finanszírozzák. A kiírás szerint a 2024. január 1. – 2024. december 31. között megszervezett programokra, rendezvényekre lehet résztámogatást igényelni.


Hirdetés

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. A megpályázható támogatási összeg és a leadható pályázatok számát nem határozták meg. A támogatásra jogosult tevékenységek köre meglehetősen széles. Többek közt pályázni lehet hagyományőrző rendezvények, képzések, tapasztalatcserék, népfőiskolai képzések támogatására, műkedvelő és hivatásos művészeti rendezvények, képzések és belföldi kiszállások finanszírozására. Szintén támogatni fogják a magyar kulturális örökséggel kapcsolatos versenyek, vetélkedők, a magyar kultúra jeles évfordulóira szervezett rendezvények, emlékjelhagyások, avatási ünnepségek szervezését.

Jut támogatás még a megyei és regionális magyar napok, kulturális közösségfejlesztő tevékenységek szervezésére, továbbá finanszírozzák az iskolák közötti kapcsolatok megerősítését, a magyar épített kulturális örökség felmérését és népszerűsítését, az Erdélyi Magyar Értéktárba való felvételhez szükséges dokumentáció összeállítását. Pályázni lehet még a művészettörténeti kutatások támogatására és a Magyar Házak kulturális rendezvényeinek támogatására is.

Csak online beküldött pályázatokat fogadnak el, az erre a célra kialakított platformon.
A pályázat beküldésének határideje 2024. március 19, 16 óra. A részletes pályázati útmutató elérhető a Communitas Alapítvány honlapján.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!