Hirdetés

Búcsú Illéstől

Másodjára temették el Illést az elmúlt hétvégén Tusnád községben. A szervezők hosszú távra terveznek, céljuk a hagyományéltetés. A tavalyhoz hasonlóan, a község lakói idén is becsatlakoztak a farsangi bolondozásba.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Búcsú Illéstől
Farsangtemetés, Tusnád községben. Fotó: Molnar József

Második alkalommal tartottak farsangbúcsúztatót Tusnád községben. A szervezők az egy évvel korábbi farsangbúcsúztató sikerén felbuzdulva, az elmúlt hétvégén bebizonyították, hogy a kezdeti lelkesedés nem egyszeri alkalom volt. Ismét jelmezt öltöttek magukra Tusnád lakói.

 

A farsangi sokadalom a község központjából indult útjára, ám ezúttal Újtusnád különböző pontjait is érintették, és vidám búcsút vettek Illéstől. Ugyanis a szövegeket humorral fűszerezve adták elő az egyházi és világi elöljárónak öltözöttek, úgy kísérték utolsó útjára a szalmabábut. A vidám hangulatot fokozandó talpalávalót helyi zenészek húzták, és bizony táncra is perdültek a maskarába öltözöttek. Az utcán bámészkodókat is szívesen látták az erre az alkalomra frissen sütött pánkóval.

Molnár József, Tusnád község polgármestere kiemelte, céljuk a közösség bevonása a farsangi búcsúztatóba és az ahhoz hasonló rendezvényekbe.

– Köszönet a lelkes községbelieknek azért, hogy másodjára is sikerült egy ennyire jó hangulatú községi farsangbúcsúztatót szervezni. Bízom benne, hogy innentől kezdve hosszú évekig fennmarad a hagyomány – mondta a polgármester.

 

 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!