Hirdetés

Az ünnepre hangolódtak

Karácsonyváró hangversenyt tartottak vasárnap Far­kas­la­kán. Az eseménynek a római katolikus templom adott otthont, ahol a helyi egyházi kórus, a Zeng a magasság és az Ifjúsági Fúvószenekar közösen varázsolt ünnepi hangulatot.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az ünnepre hangolódtak
Gyerekek és felnőttek közös koncertje. Ünnepi hangulat Fotó: Jakab Emil

Lélekmelengető dallamok, kórus- és zenekari művek, ismert dalok, valamint adventi gondolatok csendültek fel vasárnap este Farkaslakán, a római katolikus templomban, ahol közösen, lelkileg hangolódhattak az ünnepre felnőttek és gyerekek egyaránt. Tavaly, hagyományteremtő jelleggel szervezték meg először a közös karácsonyváró koncertet, idén pedig már sokkal tudatosabban készült mindkét részt vevő fél az ünnepi rendezvényre, számolt be Bakos Árpád kántor, aki a kórus és a fúvószenekar vezetője is egyben. Kiemelte, fő céljuk a közös produkcióval, hogy lehetőséget biztosítsanak a lakosságnak az ünnepre való lelki feltöltődésre.
A közös karácsonyváró hangversenyre ezúttal is sokan kíváncsiak voltak, hiszen zsúfolásig teltek a padsorok, a koncert zárásaként felcsendülő Mennyből az angyalt pedig a fúvószenekar dallamára nemcsak a kórustagok, hanem a nézők is énekelték.

– Úgy vélem, sikerült ezúttal is elérni célunkat, amit más sem bizonyított jobban, mint hogy nagyon sokan eljöttek – hangsúlyozta Bakos Árpád.

Jakab Emil

A színvonalas, egyórás előadást közel három hónapos felkészülési idő előzte meg, hiszen a fiatalokkal, gyerekekkel már ősszel elkezdték a gyakorlást, új darabok tanulását, hogy minden hang a helyén legyen a karácsonyváró koncerten.

– Azt tapasztaltam, hogy sokkal komolyabban vették a felkészülést idén, és öröm számomra, hogy valóban sikeres produkción vagyunk túl – fogalmazott.

Mivel a fú­vószenekar tagjai között a község szinte minden településéről verbuválódtak össze a gyerekek, ezért jövőre azt tervezik, hogy nemcsak Farkaslakán, hanem a község más falvaiban is fellépnek majd.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!