Hirdetés

Autókiállítást és nyílt napokat tart Csíkszeredában a Hinode-Csibész cégcsoport

Peugeot, SsangYong, Suzuki, Hyundai és MG modelleket is kipróbálhatunk a hétvégén Csíkszeredában a Hinode-Csibész cégcsoport által szervezett autókiállításon és nyílt napokon. Az rendezvény szombaton és vasárnap délelőtt tíz és délután hat óra között látogatható. Amíg a felnőttek tesztvezetéssel mulatják az időt, a legkisebbeket légvárral és arcfestéssel szórakoztatják.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Autókiállítást és nyílt napokat tart Csíkszeredában a Hinode-Csibész cégcsoport
A rendezvényen közel harminc autó látható, számos példány városi tesztvezetésre is elvihető Fotó: Veres Nándor

A Hinode-Csibész cégcsoport, amely Hargita és Maros megyében képviseli a Peugeot, a SsangYong, a Suzuki, a Hyundai és az MG autómárkákat, autókiállítással egybekötött nyílt napokat tart péntektől vasárnapig a Csíkszeredában a Szabadság téren.

Az esemény fő célja, hogy bemutassák a cégcsoport által képviselt autómárkák különböző modelljeit, az érdeklődők pedig tesztvezetés során kipróbálhatnak több benzines, hibrid és elektromos modellt is. A kiállított autókról Geréb Levente, a Hinode cégcsoport ügyvezető tulajdonosa osztott meg részleteket, érdekességeket lapunkkal.

Veres Nándor

Elmondta:

a rendezvényre közel harminc autót hoztak el, ezekből számos példány városi tesztvezetésre is elvihető.

 A Csibész cég Hyundai és MG, a Hinode pedig Peugeot, SsangYong és Suzuki autókat mutat be a közönségnek. Ezek közül Csíkszeredában a legjobban képviselt a Hyundai, amely egy feltörekvő Dél-koreai márka, olyan komplett autógyártó, amely a klasszikus, termikus motorral felszerelt modellek mellett hibrid és elektromos autókat is kínál.

A csíkszeredai nyílt napokon, többek között, a márka húzómodelljét, a Tucsont és a legújabb, az elektromos autók piacán legtöbbet nyújtó IONIQ 5-öst is szemügyre vehetjük.

Az MG kínai tulajdonú brit autómárka, mely újdonságnak számít az országban, de az MG4 elnevezésű, legfejlettebb elekromos autójuk, mely akár 450 kilométeres hatótávra is képes, az egyik legkeresettebb az európai piacon. Az MG márkától kisebb crossovereket és különböző méretű SUV-okat is kiállítanak. A Szabadság téren több Peugeot modellt is megtekinthetünk, a Hinode kínálatában a termikus, plug-in hibrid és elektromos motorral felszerelt járgányokat is találhatunk. A cég Suzukik közül ma már főként Magyarországon gyártottakat forgalmaz, a kiállításon Vitara, S-Cross, Jimny és Ignis modelleket láthatunk, van, amelyet mild, és van, amelyet strong hibrid verzióban. A SsangYong a legrégebbi koreai autómárka, palettájáról a rendezvényen több benzin-, és dízelmotoros, illetve elektromos változatot is láthatunk.

Veres Nándor

– Az MG az újdonság erejével hat. Európában az 1980-as évek elején kezdtek megjelenni a japán autók, a Nissan, a Toyota, a Mitsubishi, majd az 1990-es években jött egy koreai hullám, betört a Hyundai, a Kia, és több elemző szerint most következik egy kínai hullám, a következő években 10-12 kínai márka várható.

Az MG egyike az Európára legjobban felkészített autóknak. Ezen márkák sikere abban áll, hogy az európai autógyártók legjobb menedzsereit elszerződték magukhoz, így ezek igencsak megszorítják a hagyományos európai márkákat – jegyezte meg Geréb Levente.

Veres Nándor

Az autókiállítással egybekötött nyílt napokon a szakemberek kérésre tanácsadással is szolgálnak. Aki új autó vásárlát fontolgatja, elmondhatja nekik, hogy milyen igényei vannak, hogy szeretné használni az új járgányát, mennyi pénzt szán autó vásárlásra, így a vevő preferenciái szerint ajánlanak különböző modelleket. Eddig tapasztalataik azt mutatják, hogy ma legtöbben SUV típusú autókat keresnek, ez a legdivatosabb, tette hozzá a Hinode cégcsoport ügyvezető tulajdonosa.

A teljes hétvégét felölelő, ingyenes rendezvényre  szombaton és vasárnap délelőtt tíz és délután hat óra között várják a látogatókat Csíkszereda főterén. Kisérő rendezvényekkel is készültek, hogy az egész család számára kellemes kikapcsolódást tudjanak nyújtani, a szervezők légvárral és arcfestéssel kedveskednek a gyermekeknek.

Veres NándorHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!