Hirdetés

Április 23–30. között tartják a sepsiszentgyörgyi kulturális seregszemlét

A helyi értékek és a nosztalgia jegyében szervezik meg a jubileumi, 30. Szent György Napokat április 23–30. között Sepsiszentgyörgyön – jelentették be pénteken a szervezők.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Április 23–30. között tartják a sepsiszentgyörgyi kulturális seregszemlét
Beharangozták a jubileumi rendezvénysorozatot Fotó: Szent György Napok közösségi oldala

Az egyik legnagyobb erdélyi magyar közösségi ünnepként ismert sepsiszentgyörgyi városnapokat 32 éve tartják meg, de a járvány miatt kimaradt két év, így a rendezvény idén érkezik el 30., jubileumi kiadásához – mondta Antal Árpád polgármester a Vargha Fruzsina alpolgármesterrel és Knop Ildikó főszervezővel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón, a Magyar Távirati Iroda beszámolója szerint.


– Az nem lehet, hogy bármi beárnyékolja ezt az ünnepet, hisz ebben a mai, megbolondult világban semmi nem lehet fontosabb annál, hogy tudjunk találkozni barátainkkal, ismerőseinkkel,

hogy tudjuk, van kire számítsunk. Ez a mi ünnepünk – fogalmazott Antal Árpád.
Hozzátette, idén kiemelten a helyi értékekre, a helyi művészekre, az összefogásra koncentrálnak, a Made in Sepsi vonalat kívánják erősíteni, noha a számos beruházás miatt a székelyföldi városban kevesebb pénz jut rendezvényekre.


– A jubileumi rendezvény alapkoncepciója a nosztalgia –

közölte Knop Ildikó főszervező, aki szerint „visszahozzák” a korábbi években bevált programokat, miközben a hagyományos struktúra is marad.
Lesz kulturális hét, fesztiválhétvége, kézműves vásár és utcazene-fesztivál is. Civil összefogás révén a gyermekváros is visszatér, ezúttal az Erzsébet parkba. A közösségi színpadon amatőr művészi csoportok kapnak bemutatkozási lehetőséget, míg este jazz, blues és világzenei koncertekkel zár a helyszín. A fiatalok bázisa idén is a Dohánygyárban lesz, Vargha Fruzsina alpolgármester szerint bevált a szórakoztatás és nevelő szándék egyesítésére alapozó koncepció. A tavaly itt debütáló együttesek közül többen már Magyarországon koncerteznek. A programok közül kiemelték Giuseppe Verdi Requiemjét erdélyi és sepsiszentgyörgyi neves zenészek előadásában, melybe a zeneiskola diákjait is bevonják. A szervezők szerint a Recirquel társulat My Land című produkciója is népszerűnek ígérkezik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!