Hirdetés

Adakozni hívják a gyergyószentmiklósiakat

Míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel – mottóval indította el hagyományos adventi jótékonysági gyűjtését a gyergyószentmiklósi önkormányzat szociális igazgatósága. A november 27-én kezdődött adományozási akció keretében szociálisan hátrányos helyzetű családoknak, időseknek ajánlhatunk fel tartós élelmiszert az elkövetkező három hétben. 

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Adakozni hívják a gyergyószentmiklósiakat
Elkezdődött a városháza adománygyűjtő programja Fotó: Boncina-Székely Szidónia

November 27. és december 18. között a város nyolc kereskedelmi egységéhez, valamint a Szociális Igazgatóság Kárpátok utcai székhelyére vihetik be tartósélelmiszer-csomagjaikat mindazok, akiknek fontos a segítségnyújtás, a nehezebb élethelyzetben lévő embertársaikra való figyelés. Az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezés révén közel háromszáz gyergyószentmiklósi család karácsonyát tehetik szebbé a felhívásra jelentkezők. 

– Nagyon sok kihívás, nehézség adódott az elmúlt tíz évben, de azt is megtapasztaltuk, hogy nehezebb időkben még inkább összefognak az emberek:

2019-ben és 2020-ban, a koronavírus-járvány idején kétszer annyi élelmiszer gyűlt össze, mint más években. Ez is bizonyítja, hogy nincs nemesebb dolog, mint adni – fogalmazott sajtótájékoztatón Gereöffy Imola programkoordinátor, a szociális igazgatóság vezetője. Hozzátette: mindennap elszállítják a gyűjtőpontokról az élelmiszercsomagokat, hét végén pedig kézbesítik azokat.


Hirdetés

Boncina-Székely Szidónia
Az adománygyűjtő akció plakátja

A fent említett időszakban várják magánszemélyek, vállalkozások, közintézmények, egyesületek felajánlásait.

– Sohasem lesz olyan jó a gazdasági helyzet, hogy a jótékonyságnak ne lenne létjogosultsága.

Ez a kezdeményezés az évek alatt bebizonyította, hogy Gyergyószentmiklósra jellemző a szociális érzékenység, az itt élő emberek figyelnek egymásra, példát mutatnak a jó gyakorlására – mutatott rá Csergő Tibor polgármester, arra kérve a városlakókat, hogy szerezzenek örömet kis gesztusokkal, szolidaritásvállalással.

Mindazok, akik adakozni szeretnének, megtehetik azt december 18-ig a Bucsin negyedi BB Market és Amigo üzletekben, a Virág negyedi Barabás Húsboltban és a Teli Dongó üzletben, a Sláger Centerben, a főtéri Kordial üzletben, a Felszegi Tinka boltban az üzletek nyitvatartási idejében, valamint hétköznaponként a Szociális Igazgatóság Kárpátok utca 6. szám alatti székhelyén, hétvégenként a Kaufland bevásárlóközpontban. Az összegyűlt élelmiszerekből a városban lévő gyermekotthonokba is juttatnak a szervezők.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!