A smink legyen igényes!

A smink ragyogó kisugárzást és vonzerőt kölcsönözhet viselőjének. Bálint Andrea sminkes és sminkelési tanácsadó meggyőződése, hogy egy nő reggel a legszebb, amikor pizsamában, kócosan és álomittas tekintettel pillant a tükörbe, a később felvitt smink csak egy eszköz, amellyel a hétköznapokban fejezheti ki saját stílusát.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 7 perc
A smink legyen igényes!
Fotó: Bálint Andrea

A székelyudvarhelyi sminkesnek már gyermekkorában kifinomult érzéke volt ahhoz, hogy észrevegye maga körül a szépet. Andi esetében a szépségipar világa szorosan összekapcsolódik a művészetek iránti szenvedélyével.

Szenvedélyből lett munka
Andi szerint szakmájának kulcsa abban rejlik, hogy megértse: milyenné szeretne válni a nő az ecsetvonások által.
– A sminkesszakmában fontos a kommunikáció. Értő figyelemmel kell a kliens felé fordulnom ahhoz, hogy mindketten elégedettek legyünk a végeredménnyel. Mindig precíz vagyok, és az új technikákkal soha nem mások arcán kísérletezem. Dolgozom mindenféle földi jóval meg egy kis varázsporral, de ami a legfontosabb, higiéniával. Az ecseteimet és a palettái­mat mindig rendben, tisztán tartom – hangsúlyozta.

Bálint Andrea

Előnyben részesített kozmetikumok
A szakember szerint, aki igazán tudatos szeretne lenni a szépségiparban, annak nagy gonddal kell összeválogatnia azoknak a kozmetikai termékeknek a csomagját, melyek rendszeresen felkerülnek az arcbőrre. Ideális esetben a vásárlást alapos kutatómunka előzi meg. A téma iránt érdeklődőknek ajánlja a kremmania.hu weboldalt, ahol a termékek részletes leírása, összetevőinek listája, illetve hasznos vélemények is olvashatók.
– Számomra fontos kritérium, hogy az általam használt termékeket ne teszteljék állatokon. Ezt mindig szem előtt tartom, így az én sminktermékeim nem kifejezetten a híres világmárkák termékeiből kerülnek ki, amelyekről általában hallani szokás. Igyekszem a minőségre törekedni. A szépséget nem mindenáron szerezzük meg. Ha vannak ezzel kapcsolatos elveink, akkor némi utánajárással biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes kozmetikumokat, legyen az vegán, állatkísérletektől mentes vagy teljesen natúr – jegyezte meg. 

Tanácsadás
A sminktanácsadás területén is a kommunikációt tartja legfontosabbnak. Sminktanácsadóként segít a nőknek felfedezni a szépségben rejlő erőt s határtalanul átélni a komfortos, tudatos nőiességet.
– Szeretek dicsérni, kiemelni a női szépség vonásait. Szeretem meglátni másokban a szépet, és ez nemcsak a külsőre vonatkozik – részletezte a sminkes, kinek feladata megtalálni azokat a termékeket, színeket, árnyalatokat, amelyek leginkább illenek kliense bőréhez.
Gyakran mutatja meg klienseinek az otthoni sminkelés trükkjeit. Később a kliensek úgy sminkelik saját arcukat, hogy a tükörben előnyös, nekik tetsző látványban részesülhetnek.

Bálint Andrea

Trendek
Andrea szerint jelenleg minden divatos, ami extrém. Ilyen például a halántékig húzott tusvonal vagy a szilikonnal való alapozás. Meglátása szerint szülővárosában a többség fél a sminkeléstől. 
– A nők tartanak attól, hogy a smink annyira megváltoztatja őket, hogy nem ismernek majd magukra – vélekedett.
Végül kedvenc sminktippjeit is megosztotta lapunkkal: az alapozó választásánál ne a kézfejen, hanem nyaki részen teszteljük a bőrünkhöz passzoló színt, a tökéletes tusvonal meghúzásához pedig a szempillasortól kezdve, apró vonalakkal vigyük fel a terméket a szemhéjára.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!