Hirdetés

A pedagógusok 72 százaléka sztrájkol Hargita megyében

Az általános tanügyi sztrájk ideje alatt a gyermekek felügyelete az iskolák feladata a lehetőségeikhez mérten – hangsúlyozta lapunk érdeklődésére Demeter Levente Hargita megyei főtanfelügyelő.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
A pedagógusok 72 százaléka sztrájkol Hargita megyében
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Megjegyezte: az iskolák túlnyomó többségében nem sztrájkol mindenki, úgyhogy elvileg az iskolákba beérkező diákok felügyeletét meg kell tudniuk oldani. Ez a tanintézetek igazgatóinak a feladata, hogy rendezzék ezt a specifikus, nem mindennapi helyzetet.

Az iskola nem küldheti el a hozzá beérkező diákokat, ezért nyilván jó, ha van egyfajta kommunikáció az iskola és a szülők között, hogy miként járjanak el, főleg ott, ahol százszázalékos a sztrájkrészvétel.

A hétfőn elkezdett általános sztrájk kapcsán a főtanfelügyelő kifejtette:

–  A mi feladatunk, hogy a törvényesség betartására figyeljünk, de mindeddig (hétfő kora délután – a szerk.) nem jeleztek problémákat, és reméljük, nem is lesznek. Úgy látom, mindenki igyekezett, hogy a törvényes előírásoknak megfeleljen mindenféle szempontból, a minisztérium is felhívta a figyelmünket, hogy mindenkinek joga van sztrájkolni és joga van nem sztrájkolni.

A visszajelzések alapján a pedagógusok 72,48 százaléka sztrájkol a megyében

– fogalmazott a főtanfelügyelő. 

Mint beszámoltunk róla, hétfőn általános sztrájk kezdődött el a tanügyben, amely a szakszervezetek szerint mindaddig fog tartani, amíg a kormánytól nem kapnak egy nagyon világos perspektívákat kínáló megoldást, és a szakszervezeti tagok úgy nem döntenek, hogy felhagynak ezzel a tiltakozási formával.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!