Hirdetés

A jogosítvány nélkül vezető idős sofőr, a quad és a vadászfegyver esete Korond és Parajd között

Személygépkocsi és quad ütközött vasárnap délután a 13A jelzésű országúton Korond és Parajd között. A balesetet követően érdekes részletek láttak napvilágot.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
A jogosítvány nélkül vezető idős sofőr, a quad és a vadászfegyver esete Korond és Parajd között
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 72 éves korondi férfi személygépkocsit vezetve tartott Korondról Parajd felé, ám egy szabálytalanul végrehajtott sávváltást követően összeütközött egy négykerekű motorkerékpárral, amelyet egy 40 éves Maros megyei férfi vezetett. A baleset következtében a sofőr, a motorkerékpár vezetője és a járműben utazó 58 éves nő is megsérült. Mindkét sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá a kiérkező hatóságiak, mint kiderült, egyikük sem fogyasztott alkoholt a balesetet megelőzően.

Ám az érdekes részletek csak ezután következtek, hiszen

az is kiderült a rendőrségi vizsgálat során, hogy a 72 éves férfinek semmilyen gépjárművezetői engedélye nincs, a quadot vezető férfinél ugyanakkor egy vadászfegyvert találtak.

A rendőrök kiderítették, noha a szóban forgó férfinek van fegyvertartási engedélye, ennek újraérvényesítése még folyamatban van. A hatóság ezért lefoglalta a fegyvert, a hozzá tartozó töltényekkel és távcsővel együtt, valamint egy kést is, a jogi helyzet tisztázódásáig.

Az esetet követően a rendőrség bűnügyi eljárást indított jogosítvány nélküli vezetésért, valamint engedély nélküli vadászat gyakorlási kísérlete miatt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!