Hirdetés

A címvédő lesz Messiék ellenfele a vb-döntőben

Franciaország lesz Argentína ellenfele a 2022-es labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében, miután 2-0-ra legyőzte a torna meglepetéscsapatát, Marokkót. Utóbbi a horvátokkal küzdhet a bronzéremért.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
A címvédő lesz Messiék ellenfele a vb-döntőben
Théo Hernandez már az ötödik percben megszerezte a vezetést Fotó: fifa.com

Remekül sikerült a rajt a címvédő csapatnak, amely Théo Hernandez révén nagyon hamar megszerezte a vezetést, ezzel pedig rákényszerítette a védekező felállásban kezdő afrikai ellenfelét arra, hogy erőltesse a támadásokat. Hamar jött a francia gól, de Marokkó nem adta fel. Igaz, az újabb gólhoz a franciák kerültek közelebb, a 36. percben Mbappé és Giroud is kihagyott egy hatalmas helyzetet.

A 44. percben Marokkó minden eddiginél közelebb került az egyenlítéshez, ráadásul a világbajnokság legszebb gólját lőhették volna meg. Yamiq tökéletesen ollózott, amiből kapufa lett, óriási szerencséjük volt a franciáknak, akik nemegyszer nyomás alá kerültek, és Lloris sem unatkozott.

Marokkói nyomással kezdődött a második félidő, és mivel a franciák korábban nem rúgták be a helyzeteket, volt, mitől tartaniuk. Hiába a lehetőségek, a nyomás, a 79. percben Franciaország ismét egy megpattant lövésből jutott ziccerhez, amit egészen közelről a csereként beállt Kolo Muani értékesített.

A rendes játékidőben és a hatperces hosszabbításban már nem született több találat, ami Marokkó kiesését jelentette, míg Franciaországra Argentína vár a világbajnoki döntőben. A marokkói válogatottnak egyszerűen nem volt szerencséje, pedig több gólt is szerezhetett volna, míg az ellenfele kétszer keveredett a kapu elé, és ez elegendő volt a döntőhöz.

Labdarúgó-vb, elődöntő
Franciaország – Marokkó 2–0 (1–0)
Gólszerző: T. Hernandez (5.), Kolo Muani (79.)

Kövessen a Facebookon!