Hirdetés

A döntőért küzdenek

A Franciaország – Marokkó elődöntővel folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság ma este. Szombaton már érmekért játszanak a megmérettetésen, vasárnap délután jön a döntő.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
A döntőért küzdenek
Marokkói öröm. Lesz-e okuk az ünneplésre az elődöntő után? Fotó: fifa.com

A végéhez közeledik a katari labdarúgó-világbajnokság, a ma este 21 órakor kezdődő elődöntő után szombaton 17 órától játszanak a bronzéremért, vasárnap ugyanebben az időpontban következik a finálé. 
A mai találkozón Franciaország nyilván azzal az elhatározással lép pályára, hogy szeretne lehetőséget kapni a címvédésre. Ehhez a hihetetlen menetelést bemutató, afrikai csapatként első alkalommal elődöntőbe jutó Marokkón át vezet a trikolórok útja. Azon a Marokkón kell keresztülverekedniük magukat a galloknak, akik a vb-n még gólt sem kaptak, azaz egyet mégis, de az is öngól volt.
A marokkói válogatott sikeréről Claudio Ranieri úgy nyilatkozott a La Gazzetta dello Sport oldalain, hogy a „tündérmesébe” illő menetelés nem a szerencsének köszönhető. Marokkó titka a szoros védelmi vonal, a félelmetes jobbszél, amelyet Asraf Hakimi, Azzedin Unahi és Hakim Zijes alkot. És ugyan „az áthatolhatatlan védelem miatt a támadók időnként elszigetelődnek, nem ajánlatos alábecsülni őket” – fogalmazott. Mindezzel együtt a futballvilág a végső győzelemre is esélyes franciákat várja a döntőbe. 
A katari labdarúgó-világbajnokság második elődöntőjét César Arturo Ramos vezeti, a mexikói bírónak ez a 4. megbízatása a tornán. Katarban ezt megelőzően három találkozót vezetett, köztük a Belgium–Marokkó meccset (0–2). Ramos francia válogatott meccsen először lesz bíró.
Franciaország a nagy rivális Angliával meccselt a legjobb nyolc között. Didier Deschamps csapata 2–1 arányban bizonyult jobbnak a szigetországiaknál, ahol Harry Kane a 80. percben tizenegyest hibázott. A torna másik negyeddöntőjében Marokkó 1–0-ra győzte le Portugáliát.
A találkozó 21 órakor kezdődik az al-Bajt Stadionban, és élőben követhető a TVR 1-en és az M4 Sporton.

Kövessen a Facebookon!