Hirdetés

Tippverseny: nők az élen

Lezárult a katari labdarúgó-világbajnokság előtt a Hargita Népe által meghirdetett tippversenyünk: lapunk mind az újságban, mind pedig saját applikációján játékra buzdította a labdarúgás szerelmeseit.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tippverseny: nők az élen
Kelemen Rebeka imádja a kézilabdát, fociban csak a tippelést Fotó: Kelemen Rebeka archívumából

Szerkesztőségünkhöz beküldött szelvényeken a héten összesítettük a pontszámokat: emberpróbáló feladat volt, hiszen összesen 978 szelvény érkezett be.
A legjobb tippelőnek a pa­rajdi Kelemen Rebeka bizonyult, aki mind a gólkirályt, mind pedig a világbajnok csapatot eltalálta, 27 pontot összesítve lett első, és megnyerte a 300 lejes Electromix vásárlási utalványt. A 2-3. helyen holtverseny alakult ki: a csíkszeredai Fazakas István és a csíkvacsárcsi Fodor Zoltán egyaránt 25 pontot ért el, mindketten helyesen megtippelték azt is, hogy Argentína lesz a világbajnok, így övék a fejenkénti 200 lejes vásárlási utalvány, amit Tulipán Áruház ajánlott fel.
A Hargita Népe applikáción indított tippversenyünk rendkívül szoros párbajt eredményezett: Péter Sándor és Fodor Zoltán egyaránt 38 mérkőzés végkimenetelét találta el a lehetséges 64-ből, nyereményük egy-egy 300 lejes Electromix vásárlási utalvány. A harmadik helyen egy női tippelő végzett: Timár Mónika mindössze egy ponttal maradt le az első helytől, 37 pontjának köszönhetően egy 200 lejes Tulipán Áruház vásárlási utalvány a jutalma.
Gratulálunk a nyerteseknek, a megadott elérhetőségeken keresztül értesítjük őket. Köszönjük a részvételt mindenkinek, köszönjük, hogy minket választottak, s legközelebb is számítunk Önökre, hiszen meggyőződésünk: a világverseny nemcsak izgalmasabb volt tippelve, hanem a vébéről szóló híradásainkat olvasva szórakoztatóbb, hasznosabb is.

Két hölgy a dobogósok között

A parajdi Kelemen Rebeka nem először játszott velünk, korábban is részt vett tippelős versenyeken, sőt nyert is korábban. Ezúttal négy szelvénnyel játszott, az első hármat az 1 x 2-es, háromesélyes tippelés alapján töltötte ki, a negyediket pedig találomra. Ez utóbbival nyert.
Nem tartja magát focirajongónak, mert bár követi a román és a magyar bajnokságot is, csak 10-15 perceket néz meg egy mérkőzésből, és a végeredményt. Rebeka ugyanis a kézilabdát szereti, de azt nagyon. – Nyolcadikos koromban a tanáraim, Kacsó Rozália és Rigó Béla szerettették meg velem a kézilabdát. Akkor csak egy évet sportoltam, 11 évvel ezelőtt kezdtem újra, amikor megalakítottuk a Sóvirág nevű amatőr kézilabdacsapatunkat. Mi vagyunk a „vénasszonyok csapata” – meséli Kelemen Rebeka. A csapatot 40 és 50 év közötti hölgyek alkotják, heti rendszerességgel lépnek pályára, pusztán a játék öröméért. A kapus poszton játszó Rebeka a rangidős a csapatban.
De a Sóvirág egyben baráti társaság is, gyakran látogatnak Magyarországra, a Final Four kézilabdatornákra, vagy Kolozsvárra, ha válogatott mérkőzéseket rendeznek ott. – Igazi sportszerető baráti társaság vagyunk – összegzett Kelemen Rebeka.

Végigizgulta a döntőt

Bár az applikációs tippversenyünk első két helyén (holtversenyben) férfiak végeztek, a harmadik helyezett csíkszépvízi Timár Mónikának nincs szégyellnivalója, hiszen mindössze 1 ponttal maradt le a győztesektől.

Timár Mónika archívumából
Első tippversenyén lett dobogós Timár Mónika


Eddig még soha egyetlen tippversenyen sem vett részt, de az első próbálkozás rögtön egy harmadik helyet eredményezett. A tippelést a kollégáival való megbeszélés előzte meg, ezt követően születtek meg a dobogós helyezést eredményező tippek.
Timár Mónika nem tartja magát megrögzött futballrajongónak, bár a nagyobb eseményeket azért szokta követni. – Végigizgultam a döntőt, és bár a franciáknak szurkoltam, rájuk is tippeltem, de a mutatott játékuk alapján én is láttam, hogy az argentinok jobban megérdemelték a bajnoki címet – mondta lapunknak Timár Mónika.

Kövessen a Facebookon!