Hirdetés

Napelemet szereltetett a Székely Csürke!

Június 5. világszerte a környezetvédelem napja, ami mostanság nem csupán egy hang­zatos szlogen az önmagukat és vásárlóikat komolyan vevő cégek számára, hanem egy mindennapos, a gyakorlatban is megvalósuló realitás. A Székely Csürkét piacra dobó Poultry Investment cégcsoport különös fi­gyelmet szentel a fenntarthatóságnak: nagy­üzemi, élelmiszeripari vállalatként a zöld meg­oldásokban látják a minőségi csirkehús biztosítását és a helyi környezetvédelem fel­lendítését.

Székely Csürke
Becsült olvasási idő: 5 perc

A cégcsoport hosszú távú céljai kö­zött szerepel, hogy Romániában az első három piaci szereplővé váljon a következő években, erős hangja legyen a román baromfiiparban, és ennek a szakmai mérföldkőnek fenntartható módon szeretnének megágyazni.
A Székely Csürke fenntarthatóságra való törekvése példaértékű, hiszen ezzel nem csupán energiatakarékos barom­fitenyész­tést tudnak megva­lósítani, hanem szem előtt tartják a székelyföldi környezetet, a helyiek jólétét és a gazdasági fejlődés előmenetelét is. A Székely Csürke termékek népszerűsége annak is betudható, hogy az üzem energiahatékony módon működik, ami hosszú távon fenntarthatóságot idézi elő.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogyan oldható meg a nagyüzemi baromfitenyésztés és -feldolgozás zöldebbé, hatékonyabbá tétele? A barcasági üzem ennek a törekvésnek az értelmében április óta napelemekkel termeli az energiaszükséglet nagy részét. Gyakorlatban ez: több mint 70 tonnányi el nem égetett szenet, több mint 80 tonnával csökkentett CO2-kibocsátást, és több mint 100 fányi megspórolt tiszta oxigént jelent.
Helyi vonatkozásban ezek az adatok kü­lönösen fontosak, hiszen a Székely Csürke ter­melési folyamatának valamennyi része itthon, Erdélyben történik. A helyi gabonatermelőktől beszerzett alapanyag, a helyi alkalmazottak által felügyelt és véghezvitt termelés alapvető elemei a csirkefeldolgozó üzem működésének.
A Székely Csürke termékek kiváló alapanyagot jelentenek azoknak a szakácsoknak is, akik odafigyelnek az elkészítésre szánt húsok ere­detére. A fenntartható gasztronómia jegyében el­mondható, hogy a Székely Csürke egy keveset utaztatott, helyi termék, amelynek előállítása környezettudatos körülmények között valósult meg. A cégcsoport saját flottájával szállítja a csirkéket a partnerüzletekbe, ezáltal rövidítve az ellátási láncot. A vásárlók mindenkor biztosak lehetnek abban, hogy a lehető legfrissebb csirkét viszik haza. A Székely Csürke termékek piaci viszonylatban is átlagárban kaphatók a partnerüzletekben.
A márkáért felelős cégcsoport környezettu­datos intézkedései nem csupán magára a baromfitenyésztésre és -feldolgozásra terjednek ki, hanem az üzem technikai működtetésére és a szállítás mikéntjére is. A tavalyi évben a cég több járművet adott be ócskavasnak, ezzel is támogatva az újrahasznosítás gyakorlatát, az idei év elején pedig új szállítóautókba fektettek be. A legújabb technikával működő autók környezetkímélőbbek, ami üdvöz­lendő ho­­­zadék egy napi szinten operáló szállítóautó esetében. A vágóhíd udvarában 320 voltos csatlakozókat szereltek, amelyeket a vágóhíd tetején elhelyezett napelemek működtetnek. A hűtővel rendelkező szállí­tóautók ilyenformán a napelemekre vannak kötve, amelyek ingyen megtermelt energiájuk révén hűtik az autókat és a benne lévő árut, amíg elkészül a teljes rakomány, és indulhat a kiszállítás. A hagyományos, sok energiát fogyasztó dízelmotorok helyett így napelemes energiával maradnak a hűtőautók és a bennük lévő áru friss, hűvös állapotban.
A Székely Csürke újdonságait a közösségi felületeken, a Facebookon és az Instagramon követhetik az érdeklődők, ahol nemcsak frappáns szójátékokkal és hangulatfotókkal, hanem ízletes receptekkel, konyhai tippekkel és mindennemű ételrajongói tanácsokkal gazdagodhatnak. A márka honlapján (https://szekelycsurke.ro) tájékoztató jellegű, inspi­ráló és humoros blogbejegyzések révén is megismerhetik a Csürke sokféleségét.
A Székely Csürke gyártója folyamatosan tár­gyal a potenciális partnerekkel, forgal­mazókkal, hogy a Székely Csürke termékek hamarosan egész Erdélyben hozzáférhetők legyenek. Az érdeklődők jelentkezését a sales@szekelycsurke.ro címen várják. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!