Hirdetés

Feltöltődés, lelki megerősödés

Hetedik alkalommal várják a Székelykeresztúri Unitárius Egyházkörhöz tartozó híveket – de nem csak – unitárius találkozóra a firtosi várhoz. Lelki feltöltődésben és megerősödésben, illetve minőségi közösségi együttlétben lehet részük a kilátogatóknak.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Feltöltődés, lelki megerősödés
Kulturális műsorok, dalok és szavalatok is színesítik a találkozót Fotó: Magyar Unitárius Egyház/archív

Szombaton, június 10-én immáron hetedik alkalommal lesz unitárius találkozó a firtosi várnál. Egyfajta zarándoklat a rendezvény, amelynek elsődleges célja a lelki feltöltődés. A házigazda szerepét ezúttal is a firtosváraljai és énlaki egyházközségek töltik be. Sipos László firtosváraljai lelkész elmondta, fontosnak találták, hogy legyen a Szé­kely­keresztúri Unitárius Egy­házkörnek is egy saját találkozási lehetősége, és így döntöttek a firtosi helyszínről.
– A hely szellemisége, misztikuma, a hozzá kapcsolódó mondák miatt döntöttünk Firtos mellett. Már maga a helyszín is feltölti az embert a csodás kilátással, és így még közelebb érezhetjük magunkat Istenhez – mondta Sipos László.
A lelkész kiemelte, a találkozó fő célja a lelki feltöltődés, az Istennel és egymással való találkozás, de mindezek mellett kikapcsolódásra is lesz lehetőség.
– A lelki élményre nagy hangsúlyt fektetünk, éppen ezért a program ünnepi istentisztelettel kezdődik. Ezúttal Lázár Levente korondi unitárius lelkész végzi a szolgálatot – közölte.
A 11 órakor kezdődő istentiszteletet és a közös imádságot követően kulturális műsorok, dalok, szavalatok, alkalmi előadások következnek a színpadon.
– Ez nem egy fesztivál, így nem célunk, hogy több és jobb legyen a program az elmúlt évinél. Rólunk, nekünk szól ez a találkozó. A jelen lévő egyházközségek híveinek előadásait követhetjük figyelemmel, mindenki igyekszik műsort hozni és azzal színesíteni, gazdagítani a programot. Különlegesség, hogy testvértelepülésünk, Rozsály küldöttsége is jelen lesz, és fellép a tánccsoportjuk is – részletezte a lelkész. Mindezek mellett szervezett gyerekfoglalkozások, lovas programok, bográcsozás, közös ebéd, este pedig tábortűz várja a résztvevőket. A firtosi unitárius találkozóra nemcsak az egyházkörből várják a résztvevőket, hanem felekezettől függetlenül Udvarhelyszék és sóvidéki településekről is. A rendezvény egyébként igencsak népszerű, általában 700-800 résztvevővel zajlik, 2018-ban 1200-an vettek részt a találkozón.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!