Hirdetés

Hálát adtak

Összefogják a gyülekezeteket, csendben, alázattal végzik a rájuk szabott feladatokat az unitárius nőszövetségek tagjai. Az elmúlt hétvégén Bencédben találkoztak és adtak hálát az elmúlt éves munkáért.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hálát adtak
Ünnep, feltöltődés. Találkozás öröme. Fotó: Bedő Erika, Magyar Unitárius Egyház

Bencédben tartották az elmúlt hétvégén a Székelykeresztúri Unitá­rius Egyházkör nőszövetségeinek éves közgyűlését. Huszonegy gyülekezetből voltak jelen több mint 100-an az asszonyok, ami azért is számít rendkívülinek, hiszen összesen 24 gyülekezet tartozik az egyházkörhöz. Dénes Erzsébet, az egyházköri nőszövetség egyik elnöke, siménfalvi lelkész elmondta, szép ünnepek ezek az alkalmak, amelyet a hivatalos közgyűlési teendők mellett a találkozás öröme tesz még emelkedettebbé, ugyanakkor jó volt azt tapasztalni, hogy nagyon sok fiatal nő is jelen volt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A nőszövetségek tagjai a gyülekezetekben hittel és szeretettel végzik az asszonyi munkát, jelen vannak, legyen bármiféle esemény, így véleményem szerint az ilyen éves találkozókat egyfajta köszönetnyilvánításként is értelmezhetjük feléjük, azért, hogy vannak

– vélekedett a lelkész.

Bedő Erika, Magyar Unitárius Egyház
Az összesített nőszövetségi beszámolót Mátéfi Tímea énlaki lelkész állította össze, és olvasta fel, amit a közgyűlés elfogadott nyílt szavazás során. Az esemény egyik legfontosabb mozzanata pedig az újonnan elkészült egyházköri vándorabrosz átadása és megáldása volt. Az abroszon, amely egy évig a bencédi templomot díszíti varrottas motívumok, valamint a gyülekezetek nevei fonódnak össze, megerősítve együvé tartozásukat. Az istentiszteletet követően a nemrég felavatott kultúrcsűrben egy előadásra is sor került, Dimény-Varga Tünde pszichológus Konyhapszichológia, avagy a főzés, az evés és a lelkünk címmel tartott előadást A vándorrendezvénynek jövőre Gagy fog otthont biztosítani. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!