Hirdetés

Új játszótér nyílt

Új játszótérrel gazdagodott Gyergyószentmiklós: a Bucsin negyedben, a kazánház mellett létesült vidám játszótér a Budapesti V. Kerület önkormányzatának felajánlásából. Hetfő délután adták át a gyereknapi rendezvénysorozat első mozzanataként.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új játszótér nyílt
Gyerekek a játszótéren. Ajándék Lipótvárostól Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Testvérvárosától kapta adományba a Bucsin negyedben frissen átadott, mintegy ötmillió forint értékűre becsült játszótér elemeit a gyergyószentmiklósi önkormányzat. Néhány napnyi térrendezés nyomán alakult ki a körbekerített tér, s helyezték el rajta a színes játszótérelemeket: több csúszda, hinták, mérleghinták, hintaló várja a Bucsin negyedi gyerekeket. A játszóelemek mellett több padot is elhelyeztek, így a kísérők is kényelmesen szemmel tarthatják a kicsiket.
A hétfői átadón Csergő Tibor polgármester arra kérte a környék kisgyerekeit és hozzátartozóikat, használják rendeltetésszerűen a játékokat és segítsenek a tér megóvásában.
– Nagy dolog ez a kis ünnepség az itt lakó gyerekek számára. Gyergyószentmiklóson eddig sose jelentettek prioritást a játszóterek. Nekem, nekünk viszont fontos, ezért az idén több játszóteret is szeretnénk használatba adni – fogalmazott az elöljáró, s emlékeztetett, több munkálat folyik a lakónegyedben, általuk az ott élők komfortját növelik.

Új játszótér nyílt
Szentgyörgyvölgyi Gábor, a testvértelepülés tanácsnoka is jelen volt az átadón, rövid beszédében azt emelte ki, a tér fontos része a közösségi életnek.
– A játszótér nemcsak a gyerekeké, hanem a rájuk vigyázó szülőké, nagyszülőké is. Azt mondjuk, minden magyar gyermek egy újabb magyar őrhely. Kívánom, hogy sok gyerek használja ezt a teret – fogalmazott.
Az átadón gyerekek énekeltek, szavaltak, és táncos produkciót is láthattak a megnyitóra összegyűltek, illetve a környékbeli tömbházak ablakaiból kíváncsiskodók.
A nap folyamán térrendezési munka zajlott a Bucsin negyedi Szent István-templom melletti téren. Ott az Arbor Vállalkozószövetség létesített kisebb játszóparkot a MOL Románia anyagi támogatásával. A csütörtökre tervezett átadó előtt a tér rendezésére hirdettek kalákát, nagyon sok fiatal és idős is serénykedett a téren tegnap. Lecsiszolták és újrafestették a tér bútorzatát, a pergolát, a padokat és a szemeteskukákat is. A játszótérelemek alá kavics és homok került, ezt is kalákában terítették el. Virágokat, cserjéket is ültetnek a térre, hogy kellemes hangulatot teremtsenek az ott pihenőknek, szórakozóknak. A csúszdatorony befödése, a fitneszeszközök elhelyezése még hátravan, ez is megtörténik a napokban, hogy gyereknapon délután 4 órától megtarthassák az átadót, s a gyerekek birtokba vehessék a vadonatúj játszóteret.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!