Hirdetés

Újabb játszótéri elemek

45 ezer lej értékben vásároltak játszótéri elemeket a gyergyószentmiklósi Csodavilág Napközi Otthonnak. A beruházást a tavalyi Fuss Neki programban összegyűlt adományokból és a jövedelemadó 3,5 százalékának az óvoda Gézengúz Egyesülete javára felajánlott összegeiből fedezték.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Újabb játszótéri elemek
Gyarapodik a Csodavilág napközi játszótere. Nekifutás Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Első alkalommal vettek részt tavaly a gyergyószentmiklósi Gézengúz Egyesület tagjai – óvónők és önkéntesek – a Fuss Neki adománygyűjtő programban, hogy a Csodavilág Napközi Otthon játszóterét kibővíthessék. 

– Várakozáson felül, vagyis húszezer lejt gyűjtöttünk a program révén. Ehhez az alapítványunknak az évek során utalt jövedelemadó-felajánlások társultak. Összesen negyvenötezer lejbe került ez a játszótér nekünk

– emlékeztetett Ferencz Júlia, a napközi óvónője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Egy csúszdákat és má­szó­falat tartalmazó összetett, tornyos játszótéri elemet, egy lengőhidat, valamint egy fészekhintát sikerült beszerezniük a rendelkezésre álló összegből. Ezeket hétvégére szállította le és szerelte össze a szászsebesi gyártó, a gyerekek pedig hétfőn vehették birtokba a megújult játszóteret.
Az óvónők úgy tervezik, idén is részt vesznek a programban, hiszen további terveik vannak.

– Idén focikaput, kosárpalánkot, valamint futóbicikliket szeretnénk vásárolni a gyerekeknek, illetve egy kis faházikót és padokat is készíttetnénk számukra az udvarra

– osztotta meg terveiket az óvónő.
A Csodavilág Napkö­zi­ Otthonba közel 130 gyerek jár, 3-tól 6 éves korig. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!