Hirdetés

Nem hétköznapi sport az asztalitenisz

Fiatal sportoló tehetségeket bemutató sorozatunkban a csíkszeredai Tamás Viviennel beszélgettünk. A Besztercei VSK színeiben versenyző fiatal asztaliteniszező korosztályában országos bajnoknak mondhatja magát.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem hétköznapi sport az asztalitenisz
Korosztályában Vivien a legjobb Fotó: Tamás Vivien személyes archívuma

– Mióta foglalkozol asztalitenisszel? Hogyan kezdődött a pályafutásod?

– Nyolcévesen kezdtem asztaliteniszezni. Úgy kezdődött, hogy édesapám elvitt magával az ő edzésére, és nekem ez a sport megtetszett

– Miért éppen ezt a sportot választottad? Mi ragadott meg benne leginkább?

– Azért választottam ezt a sportot, mert nagyon megszerettem, és az volt az álmom, hogy élsportoló legyek. Az ragadott meg benne, hogy ez a sport különleges, egyben nagyon nehéz is. Kívülről talán nem is látszik az a sok munka és ráfordított idő, meg kitartás, amit egy sportoló megtesz azért, hogy elérje célját. Nem hétköznapi sport, az egyik legnehezebb sportág, mivel másodpercek alatt zajlanak le a labdamenetek.

– Milyen kihívások elé állított az, hogy tízévesen Besztercére kellett költöznöd?

– Még nagyon fiatal voltam, és nehéz volt otthagyni az otthonom, de mivel az a célom, hogy a világ legjobbjai köze juthassak, meg kellett tennem ezt a lépést.

– Melyik eredményeidre vagy a legbüszkébb? Miért éppen ezekre?

– Arra vagyok a legbüszkébb, hogy pár héttel ezelőtt sikerült megnyerjem az országos bajnokságot az U15-ös korosztályban, ami lehetővé tette, hogy a válogatott tagja lehessek, és részt vegyek ebben az évben az Európa-bajnokságon.

– Milyen céljaid vannak ebben a sportágban?

– Szeretném a legtöbbet kihozni magamból, és eljutni a felnőtt válogatottságig. Azért küzdök nap mint nap, hogy elérjem minden sportoló álmát, az olimpián szerepelni és érmet szerezni.

– Felidéznél egy kedves történetet a pályafutásodból?

– Nekem pár héttel ezelőtt vált valóra az egyik álmom, amikor megnyertem az országos bajnokságot. Azóta tudom, hogy bármire képes vagyok, amit magamnak kitűzök, és addig harcolok érte, amíg elérem azt.

Tamás Vivien Kiemelkedő eredményei
Országos bajnok – női páros, 2022
Top 16, 3. hely, 2022
WTT Youth Contender U15 vegyes páros, 3. hely, 2023
Országos bajnok – női páros, 2023 
Országos bajnok egyéniben, 2023
Vivien a legfrissebb országos ranglistán korosztályában a legjobb versenyző.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!