Hirdetés

Kupadöntőben az FK Csíkszereda U17

Az Universitatea Craiovát fogadta tegnap délután a Románia Kupa elődöntőjében az FK Csíkszereda U17-es, elitligás csapata. A csíki fiatalok nagyszerű győzelmet arattak, és várhatják a Bukaresti Steaua elleni döntőt.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kupadöntőben az FK Csíkszereda U17
A siker után a trófeáért harcolhat az U17-es csapat Fotó: László F. Csaba

Permetező eső és nedves talajú pálya fogadta a csapatokat az FK Csíkszereda – Universitatea Craiova U17-es elitligás Románia Kupa-elődöntőn. A lelkes közönségnek és a lelátón helyet foglaló akadémiai csapatoknak köszönhetően nagyszerű hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak voltak kezdeményezőbbek. A találkozó első felében egyértelműen a piros-fekete fiatalok domináltak. Az első fél óra elteltével Jakab Krisztián remek góljával megszerezte a vezetést az FK, amely jóval többet kezdeményezett olténiai riválisánál.
A második játékrész is hasonlóan alakult, mint az első negyvenöt perc. Bár a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, összességében magabiztosan őrizte előnyét az FK Csíkszereda. A végére mindkét csapat elfáradni látszott, de a hajrá is a házigazdának sikerült jobban. A hosszabbítás perceiben Ilie Luca bebiztosította a győzelmet és a kupadöntőbe jutást.

Románia Kupa, elődöntő

FK Csíkszereda – Uni­ver­si­ta­tea Craiova 2–0 (1–0)
Csíkszereda, FK-stadion
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae (Nagyszeben), asszisztensek: Tocai Emeric (Nagyszeben), Nagy Dániel (Medgyes)
Gólszerzők: Jakab Krisztián (34.), Ilie Luca (90+5.)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!