Hirdetés

Első döntőjük előtt a csíki lányok

Kijött a papírforma a női labdarúgó Román Kupa szerdai elődöntőin, miután az FK Csíkszereda magabiztosan 4-2-re verte az alsóházban játszó Besztercei Gloriát, a tavalyi döntős Kolozsvár pedig 7-0-ra mattolta a másodosztályos Vasas Feminát. A győztesek június 8-án játsszák a döntőt, Bukarestben.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Első döntőjük előtt a csíki lányok
Az FK fennállásának legjobb eredménye. Sporttörténelem Fotó: FK Csíkszereda

Erdélyi csapatok magánügyévé vált a női labdarúgó Román Kupa végjátéka, miután a csoportkörből az FK Csíkszereda és a székelyudvarhelyi Vasas Femina mellett a tavalyi döntős Kolozsvári Universitatea és a Besztercei Glória kvalifikálta magát a sorozat elődöntőibe.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A finalisták kilétéről döntő szerdai összecsapások sorát az FK Csíkszereda – Besztercei Gloria találkozó nyitotta, utóbbi szívesen visszavágott volna ellenfelének, hisz az alapszakaszban a csíki lányok és a Gloria kárára csípték el utolsó pillanatban a felsőházi rájátszást.

De Kollár Péter lányai ezen a napon verhetetlenek voltak, magabiztos játékkal végig uralták a mérkőzést,

a Beszterce már háromgólos hátrányban csak a hosszabbítás perceiben jutott szóhoz, igaz, ekkor kétszer is betalált, de az FK is hozzátett egy negyedik gólt a korábbi három találatához. A csíki csapat fennállásának legjobb eredményét érte el.
A második elődöntőben, Nagyiklódon a tavalyi döntős Kolozsvári Universitatea a másodosztályban szereplő Vasas Feminát látta vendégül.

Az udvarhelyiek megpróbáltak élni esélyükkel, a második játékrészben azonban nem tudták tartani a lépést a nyolcszoros kupagyőztessel,

amely különösebb megerőltetés nélkül simán, 7-0-ra győzött. A zsinórban megnyert tizenkét bajnoki címet követően, az idén trónfosztott kolozsváriak már csak a kupagyőzelemmel vigasztalódhatnak, igaz, ehhez lesz egy-két szava az FK Csíkszeredának is. A két együttes a felsőházi rájátszásban eddig háromszor találkozott, egy döntetlen mellett kétszer a kolozsváriak győztek.

A döntőt június 8-án játsszák Bukarestben, addig a két gárda a Szuperliga utolsó fordulójában is megméretkezik, május 25-én, Csíkszeredában.

Női labdarúgó Román Kupa, elődöntők
FK Csíkszereda – Besztercei Gloria 4-2 (1-0), gólszerzők: Magyarics (36.), Orbán (56.), Herczeg (62.), Bartalis (90+2.), ill. Agu (90.), Kara-Jouli (90+4.)
Kolozsvári U – Vasas Femina 7-0 (1-0), gólszerzők: Tabur (26.), Bâtea (55., 66., 83.), Ciolacu (62.), Marcu (70.), Giurgiu (86.)
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!