Hirdetés

Elmarad a székely elődöntő

Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában már „fenték a késeket”, ám szerdán este kiderült: mégsem lesz Vasas Femina – FK összecsapás a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjében. A kluboktól kapott információk szerint a gólarány rangsorolt volna, ám a szakszövetség az egymás elleni eredményt vette figyelembe.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elmarad a székely elődöntő
Nem Csíkszeredában, hanem Kolozsváron játszik a Vasas Fotó: Szász Csaba

Előzetesen úgy tűnt, hogy a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjében a Vasas Femina az FK Csík­sze­re­dá­val játszhat a döntőért, ám utóbbiak csoportjában a szerdai, lapzárta után véget ért mérkőzés átírta a rangsort.
A női labdarúgó Román Kupa csoportkörének zá­ró­for­du­ló­já­ban mindkét Hargita megyei csapat, a szé­kely­ud­var­he­lyi Vasas Femina és az FK Csíkszereda is érdekelt volt. Az udvarhelyiek számára sétagalopp volt a csoportkör, három győzelemmel és 19–3-as gólaránnyal nyerték meg a C csoportot, megváltva jegyüket az elődöntőre. Az A csoportban az FK Csíkszereda 3–2-re kikapott a Kolozsvári Universitateától, a csoport másik mérkőzése pedig sima temesvári győzelmet ígért a Banat Girls ellen, ennek alapján az FK Csíkszereda, jobb gólarányának köszönhetően megmarad csoportelsőnek, és összejön a székely rangadó.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Azonban a lapzártánk után véget érő összecsapáson a temesváriak nem bírtak a vendégekkel, így csoporton belül elmaradt a körbeverés. Ennek megfelelően az egymás elleni eredmények, és nem a gólarány döntött, vagyis a Kolozsvári U végzett a csoport élén, és házigazdaként a Vasast kapta ellenfélnek az egyik elődöntőben. Az FK Csíkszereda cso­port­má­so­dik­ként jutott tovább, és a Besztercei Gloria együttesét látja vendégül a másik elődöntőben. A két találkozót egy időben rendezik: május 15-én, 17.30-tól. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!