Hirdetés

Jön a VAR kézilabdában is

A következő szezonban bevezetik a videobírót a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében és egyenes kieséses szakaszában. A Veszprém, a Ferencváros, a Győr, a Bukaresti CSM és a Rapid idén még VAR-nélkül próbálja meg kiharcolni a négyes döntőbe jutást.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jön a VAR kézilabdában is
A Veszprém a BL-nyolcaddöntőben folytatja a küzdelmeket Fotó: MTI

Az európai szövetség (EHF) isztambuli ülésén hagyta jóvá azt a javaslatot, amely szerint a következő idénytől a játékvezetők minden mérkőzésen élhetnek a videós visszajátszás lehetőségével. Erre eddig csak a négyes döntőben volt módjuk. Újdonság, hogy a vezetőedzők is kérhetik majd a felvételek megtekintését. Az edzők ősztől egy gomb megnyomásával kérhetnek időt, ez váltja fel a nagy T betűt tartalmazó zöld lapot, amit a zsűriasztalra kell letenniük.
A testület ugyanakkor ki­bővítette a női BL és az Eu­ró­pa-liga-meccsek lehetséges kezdési időpontjait: eddig szombaton 16 és 18, vasárnap pedig 14 és 16 órától játszhattak a csapatok, ehhez most hozzátették a szombat 20 órát, valamint a vasárnap 18 órát. A férfi BL-en a szokásos szerdai és csütörtöki játéknapok mellett indokolt esetben ismét lehet majd hétvégén is játszani.
A testület jóváhagyta, hogy Budapest kikerül a jövő évi női Európa-bajnokság helyszínei közül. Két-két csoportnak Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont. A középdöntőket Debrecenben és Bécsben játsszák majd, így az osztrák főváros veszi át Budapest szerepét, ahol eredetileg az egyik középdöntő-csoport küzdelmei zajlottak volna. Az elődöntőket és a helyosztókat is Bécsben rendezik Budapest helyett.

Kézilabda BL, negyeddöntők
Férfiak: Veszprém – Kielce, Kiel – PSG, Gudme – Barcelona, Plock – Magdeburg. A mérkőzéseket május 10–11-én és 17–18-án játsszák. A Final Fournak Köln ad otthont június 17–18-án.
Nők: Ferencváros – Metz, Odense – Győr, Bukaresti Rapid – Vipers Kristiansand, Esbjerg – Bukaresti CSM. A mérkőzéseket április 29–30-án és május 6–7-én játsszák. A Final Fournak Budapest ad otthont június 3-4-án



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!