Hirdetés

Homo politicus

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ámbár még nem érkeztünk el a választások időszakához, de nagyjából egy szűk éven belül országunk választási lázban fog égni. 2024-ben, aki él és szavazati joggal rendelkezik, azt garantáltan megszólítják valamilyen formában, megpróbálják befolyásolni, megszerezni szavazatát. Óriásplakátok, levelezőre érkező értesítések, telefonhívások, melyekben a politikus kampányüzenetét hallhatjuk. A plébános a szentmise végén nyomja az okosítást, különböző fiatal aktivisták házalnak, hogy minél több szavazatot begyűjtsenek az adott érdekvédelmi csoportnak. 
Propaganda! Álszentség! Politikai manipuláció! A kampányidőszakban minden fegyvert bevetve próbálkoznak, hogy ilyen vagy olyan meggyőződésből megszerezzék szavazatainkat. Tulajdonképpen mi is kell? Nos, nem a homo politicus, arra már ki vannak jelölve a megfelelő személyek, a helyek beteltek. Néha olyan érzés fog el, mintha nem is az ember kellene, csupán a szavazata. Sőt leginkább csak a szavazat kellene, a többi meg csak ráadás. A szavazathoz azonban a személyen keresztül lehet eljutni. Ez tény, nincs mit tenni. De még ha valaki érti, és foglalkoztatja is a közvélemény és annak formálása, illetve – tegyük fel – átlát a szitán, akkor sem teheti meg, hogy nem él szavazati jogával. Disznóság lenne részéről, ha nem élne vele, mert, mint mondják, két rossz közül legalább a kisebbik rosszra kell szavazni. Csakhogy ez félig igaz, mert minden párt, érdekvédelmi szervezet magáénak akarná azt az egy szem szavazatot. Természetesen, nyíltan nem fejtik ki, csupán céloznak, érvelnek, propagálnak és manipulálnak. Ha nyíltan tennék, hangzatos szóval élve, nem lenne PC (politikailag korrekt). 
Kedves szavazó állampolgárok, tartsuk észben, a kampányba beleölt pénz nem veszhet el! Szavazni kell, ha tetszik, ha nem, mondhatjuk, ez nem kívánságkosár! „Nagy a tét, mindenki egyformán fontos!” Tehát készüljünk, lassan felerősödik a szél, nem tart soká, csupán amíg az urna elé járulunk és megszabadulunk szavazatunktól, leadva azt arra, aki szemünkben a legnagyobb erőfeszítést tette a kampány és a korábbi időszak ideje alatt. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!