Hirdetés

Andorrában is megtaláltak...

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc

Trikolór alatt egyesültek ezelőtt 10 évvel. Vallják magukról azok a labdarúgó-fanatikusok, akik azt hirdetik magukról, hogy a válogatott iránt, függetlenül szurkolói hovatartozástól, elkötelezettek. Azt is vallják magukról, hogy 10 évvel ezelőtt épp Andorrában alakultak, ahová szombaton 10 év után visszatértek és csaptak nagy ribilliót, mindössze 10 perc után.
A román labdarúgó-válogatott ugyanis Európa-bajnoki selejtező meccset játszott Andorrában, ahol 2–0-ra győztek. A meccs mégsem a pályán látottakról fog szólni, hanem a lelátón történtekről. A román „szurkolók” ugyanis hamar közös nevezőre jutottak, hogy mivel ellenfél nincs, akkor egymás között keresnek ellenfelet. Jó szokás szerint. Nem az első alkalom. És gyorsan egymás között lerendeztek egy bokszmeccset, amelynek a rendfenntartók vetettek véget. A mintegy 2000 román szurkoló között viszont volt egy rész, amely nem díjazta a műsort, és „Rușine să vă fie” kiabálással jelzete az előadás nagyságát. És hogy mi, magyarok se maradjunk ki a buliból… A második félidő derekán a sok pirótól, meg a kétgólos előnytől megittasodva megtalálták a magyarokat is. Végigrobogtak rajtunk, síppal, dobbal, nádi hegedűvel és tankokkal, amelyet követően még Andorrából is elküldtek… 
A trikolór alatt egyesültek nem először csinálnak balhét, nem először retteg miattuk a román fociszövetség. Legutóbb tavaly szeptemberben a Bosznia és Hercegovina elleni Nemzetek Ligája találkozó 32. másodpercében (!!!) sikerült balhét kirobbantaniuk. De azt is tudjuk, hogy a legutolsó magyar-román meccsen (2015. szeptember 4.) a Grupama Arénában szintén megtalálták egymást, míg az odavágón (2014. október 11.) nemcsak a magyar szurkolókkal igyekeztek balhézni, hanem egymás között is. A kapu mögötti szektorokba ugyanis egymással rivalizáló szurkolói csoportokat nem engedtek.
Mindezek fényében igencsak kérdéses, hogy ilyen csoportosulásra van-e szüksége a román focinak. A folyamatos balhék, amelyeket okoznak, ugyanis a többi szurkolót is érinti. És bár hazafiatlanság lenne a részükről, de példát vehetnének a magyar válogatott meccseit szervező csoportosulásról, a Carpathian Brigade-ről, akik sikeresen olvasztották magukba a különböző csapatok szurkolói közösségét egy zászló alá.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!