Hirdetés

Itt tart jelenleg a gyergyóremetei gázhálózat kiépítése

Folytatódik a gázhálózat kiépítése Gyergyóremetén, a héten zajlott néhány utcában a házi bekötések tervezése.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 3 perc
Itt tart jelenleg a gyergyóremetei gázhálózat kiépítése
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Nagy infrastrukturális fejlesztést visz véghez Gyergyóremete önkormányzata. A pályázati finanszírozásból létrejövő projekt összértéke több mint hatvanmillió lej, melyből 17,5 millió lejes önrészt vállalt az önkormányzat.  

– Szerencsénk volt, mert a pályázat elnyerésénél már kész kiviteli tervvel rendelkeztünk, így csak az engedélyeztetési folyamat illetve az építkezési licit lebonyolítását kellett elvégezni, így jól tudtunk haladni. A múlt év augusztusában elkezdtük a terepen a munkálatokat.

A 62 kilométer vezetékből 25 kilométert fektettek le eddig, valamint a 2510 csatlakozóból 700-at helyeztek le

– tájékoztatott Laczkó-Albert Elemér, a község polgármestere. Hozzátette: a projekt finanszírozza a gázórát és nyomáscsökkentőt is.  

Jelenleg mérnökök tervezik hálózatot a háztartások bekötéseitől a gáztűzhelyekig, aminek az engedélyeztetett terve ingatlanonként 550 lej.

A szolgáltatóra harmadikszor írták ki a licitet, ennek határideje március 14 – tudtuk meg. Az előljáró elmondta a község lakói számára korábban utcafórumokat is szerveztek a munkafolyamatok előtt, tájékoztatásképpen. A közösség nyitott a szolgáltatásra, minden gazdaságban levő bizonytalanság ellenére igényelik és várják.

Jelenleg a terepi munkálatokat felfüggesztették, de amint az idő engedi, újraindulnak a folyamatok a szűk határidő miatt, szeptember végéig kész kell legyen. Az önrész megteremtése is kihívás elé állította az önkormányzatot, ehhez hitelt vesz fel a község. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!