Hirdetés

Határtalan sikerek

Huszadik alkalommal szervezték meg a női kézilabda Kárpát Meditop Kupát: a helyszín ezúttal a délvidéki Ada volt, a tét pedig az első hely, s az azzal járó dicsőségen túl „Orbán Viktor kupája”.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Határtalan sikerek
A bronzérmeket az udvarhelyiek nyakába akasztották Fotó: KMK

Nyolc Kárpát-medencei magyar női kézilabdacsapat veselkedett neki a küzdelmeknek az elmúlt hét végén, a házigazda adaiak mellett a felvidéki Naszvad, a kárpátaljai Ungvár, az anyaországi Budakalász és a címvédő Miskolc, valamint három székelyföldi együttes, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely. A kétnapos torna nem mellékesen nemcsak a sportról szólt, hiszen a versenyzésen túl remek alkalom volt a nemzeti összetartozás megerősítésére, határokon átívelő barátságok, értékes szakmai kapcsolatok kialakítására is – az eseményt két évtizede éppen ezzel a céllal hozták létre. A fővédnökséget idén is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke vállalta el, a csapatok idén is a politikus által alapított vándorserlegért küzdöttek. A Meditop cég részéről a torna megálmodója és főszervezője szintén ezt emelte ki lapunknak adott nyilatkozatában: „Ezért a kupáért évről évre olyan csapatok küzdenek, amelyeknek játékosait a kézilabda, a sportág szeretete és a győzni akarás vágya mellett a közös nyelv, a közös kultúra és történelem is összeköti, hiszen határok felett összetartozunk.”
A mérkőzéseket két helyszínen, a Magyar Kézilabda Szövetség Együtt növünk fel! Alapítványa által felújított adai, valamint a szomszédos moholi sportcsarnokban bonyolították le. A Mester Zsolt által irányított székelyudvarhelyiek a csoportküzdelmek során előbb 36–26-ra verték a felvidéki Naszvadot, 40–24-re Sepsiszentgyörgyöt, azonban 28–22-re kikaptak a címvédő Miskolci Borsod SK-tól. Szabó Szilviáék így a kisdöntőben léphettek pályára, amit magabiztos játékkal 26–22-re nyertek meg a Budakalász ellen, így bronzérmekkel tértek haza. A tornát kimagasló teljesítménnyel Ungvár nyerte Miskolc előtt, Ada ötödik, Naszvad hatodik, Sepsiszentgyörgy hetedik, Marosvásárhely pedig nyolcadik lett. Két különdíj is Székelyföldre került: a legtöbb gólt, szám szerint negyvenet a vásárhelyi Kacsó Andrea Tamara szerezte, míg a legjobb kapusnak az udvarhelyiek hálóőrét, Sánduly Zsófiát választották.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!