Hirdetés

Áprilisban újabb választás

A Sportminisztérium igyekszik rendet tenni és feloldani a Román Jégkorongszövetség (RJSz) körül kialakult patthelyzetet. A tegnapra összehívott rendkívüli közgyűlésen több fontos döntést hozott.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Áprilisban újabb választás
Maratoni közgyűlés után új perspektívák Fotó: Nagy Attila/fb

Folyamatosak a balhék a Román Jégkorongszövetség (RJSz) múlt évi, szeptember 15-i, tisztújító közgyűlését követően. Mint ismert, az akkor regnáló Alexandu Halauca vezette szakszövetség szinte minden egyes székelyföldi klubtól megvonta a szavazati jogot vélt vagy valós okokra hivatkozva, amelyet követően perek sokasága indult.
Ezt követően a Sportminisztérium mint a szövetség fenntartója megvonta támogatását a RJSz-től, hivatkozva a választásokon történt és a minisztérium által megállapítást nyert jogszerűtlenségek okán. Közben a Novák Károly Eduárd által vezetett minisztérium február 15-re az országban működő klubok számára közgyűlést hívott össze, amely után a RJSZ szeptemberben megválasztott vezetősége a legfelsőbb ügyészségen jelentette fel Novák Károly Eduárd minisztert, hivatali visszaéléssel vádolva.
Ennek ellenére a közgyűlésre sor került a tegnapi nap folyamán, amely mint várható volt, maratonira sikerült. A délben elkezdett közgyűlés jegyzőkönyvezése délután hat óra előtt kezdődött.
Nagy Attila Ferencet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezetőjét sikerült elérnünk telefonon, aki – mint ismert – elnöknek is jelentkezett múlt év szeptemberében, ám az ügycsomóját visszautasították. Elmondása szerint a semleges körülmények között lezajlott közgyűlésen kiderült, hogy a szavazattal rendelkező klubok kétharmada változást szeretne, ennek fényében meghatározták, hogy április 7-én rendezik az újabb tisztújító közgyűlést.
Addig is a versenybizottság elnöke feladatot kapott a közgyűlésen, hiszen az U16-os, az U18-as, valamint az U20-as bajnokság – utóbbi még el sem kezdődött – újraszervezését kell kivitelezze a bajnokságokban részt vevő klubokkal egyeztetve. 
Fontos döntés született arról is, hogy egy csapatban hiába játszik négy klub játékosa, azon csapatból csak egy klub bír szavazati joggal, amelyet előre kell közöljenek.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!