Hirdetés

Prioritás a gazdák támogatása

A CAPactivities, az Európai Unió által társfinanszírozott projekt részeként harmadik konferenciáját szervezte meg Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a Kovászna megyei Mikóújfaluban pénteken, február 3-án. Az esemény része volt a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete által szervezett gazdafórum-karavánnak.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Prioritás a gazdák támogatása
Fotó: HMT

A CAPactivites projekt egyik kiemelt célja a gazdák tájékoztatása. Cilip Árpád, az ügynökség vezetője szerint fontos, hogy a helyi gazdák éljenek a helyi lehetőségekkel, ezzel hozzájárulva a térség fejlődéséhez. Ezenkívül Cilip Árpád hangsúlyozza, hogy a helyi gazdák szerepe kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés elérésében, és ennek érdekében az ügynökség aktívan támogatja őket a megfelelő eszközök és lehetőségek biztosításában. Mint mondta, erősítik a Székely termék mozgalmat, és hosszú távú cél az online árusítás elősegítése, szorosabb kapcsolatot létrehozva a termelők és vásárlók között.
A CAPactivities projekt célja, amelyben Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsa közösen vesz részt, hogy az EU közös agrárpolitikájával kapcsolatos információkat a nagyközönség számára hozzáférhetőbbé és közérthetőbbé tegye (hargitamegye.ro/capactivities) – fejtette ki az igazgató.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!