Hirdetés

A végső trükk

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc

Mit tehet az ember fia, ha már megint villanást kell írnia, de megint nincs ötlete? Ráadásul már elsütötte azt a trükköt, hogy megírja, mi a teendő akkor, ha nincs ötlete, és már a rutin sem segítheti ki a bajból, mert már a benne rejlő lehetőséget is kihasználta. Ilyenkor tényleg nincs más hátra, be kell vetni a végső trükköt. Kapaszkodjanak meg, mert olyat mondok, hogy hanyatt esnek. Olvasni kell!
Nem viccelek! Jól látták: az olvasás a végső trükk. Ezt használja egyébként a mesterséges intelligencia is. Ha a mesterséges intelligenciának megfelel ez a megoldás, akkor talán nekünk sem kellene viszolyognunk tőle, mint ördögnek a tömjénfüsttől. 
A fenti mondatot nem egészen véletlenül írtam le. Ezzel szemben szándékosan. Úgy áll ugyanis a dolog, hogy ha szétnézünk a világhálón, és kitartóan böngésszük az elérhető tartalmakat és a hozzá fűzött tartalomfogyasztói megjegyzéseket, akkor nem teljesen alaptalanul jutunk arra a következtetésre, hogy az olvasástól való viszolygás ragályos népbetegséggé vált. De szinte ennél is rosszabb szellemi állapottól szenvednek azok, akik ugyan olvasni még tudnak, de a szöveg helyes értelmezése már túl nagy kihívás számukra. Látszólag ez a betegség is fertőző. Én nem tudhatom biztosra, nem vagyok orvos. 
Szóval ötlethiány ellen végső megoldásként bevetettem az olvasást mint trükköt. Alig néhány percet kellett olvasnom, amikor szembejött egy kissé megmosolyogtató hír. A Pink Floyd zenekar ötven éve dobta piacra a Dark Side of the Moon (A Hold sötét oldala) című lemezét. A legendás lemezborítón egy prizma látható, amely megtöri a fehér fényt, és a szivárvány árnyalataira bontja. Ezért egyik közösségi oldalukon közzétettek egy új logót, amelyben az ötvenes szám szerepel, a nullát meg kitöltik a szivárvány színei. Ezzel nem is lett volna baj, de a zenekart azonnal elkezdték támadni a kommenthuszárok, mert szerintük ők is beálltak a melegpropaganda mögé. Ebben az sem zavarta őket, hogy a Pink Floyd lemeze öt évvel korábban jelent meg, mint amikor az LMBTQ-közösség először használta jelképként a szivárványos zászlót.
Bizony! Ilyen súlyos következményei vannak a ragályos betegségnek. Pedig tudok egy remek trükköt, amivel elejét lehet venni a megfertőződésnek. Olvasni kell!



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!