Hirdetés

Veszélyesen élt a Vasas, de győzött

Kihagyott helyzeteivel saját dolgát nehezítette meg szerdán, a Román Kupa csoporkörének első fordulójában a Vasas Femina. A Bukaresti Rapid kellemetlen ellenfélnek bizonyult, de végül kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, az udvarhelyi lányok 4–2-re megnyerték a találkozót.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Veszélyesen élt a Vasas, de győzött
Pontos lövés. Mezőssy 20 méteres bombája a felső léc alá tart Fotó: Hodgyai István

Lezárult a Román Kupa csoportkörének első fordulója, a zárómérkőzést szerdán rendezték Udvarhelyen, a Vasas Femina vendégeként a Bukaresti Rapid látogatott a sétatéri stadionba. A bajnokságban a fővárosiak nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportjukat, várható volt, hogy nem adják olcsón a bőrüket. A tét sem volt kicsi, a C jelű kvartett két legjobbja lépett pályára, szinte egyértelmű volt, hogy aki ezt a találkozót megnyeri, az jut a harmadik forduló végén a kupasorozat elődöntőjébe.


Hirdetés


A Vasas hiába szerezte meg már az első percben a vezetést, hosszú és pontos átadásaival a Rapid folyamatosan sakkban tartotta a többször is ingatag lábakon álló hazai védelmet. Vágó Attila vezetőedző tanítványai kétszer is kétgólos előnyhöz jutottak, de a vendégek mindannyiszor vissza tudtak jönni a játékba, időnként késélen táncoltatva a játék menetét. Igaz, ehhez kellett a hazaiak gyenge helyzetkihasználása is, közel féltucatnyi ordító Vasas-helyzet maradt ki az első félidőben.

Hodgyai István
Az udvarhelyieknél főképp a télen igazolt négytagú „anyaországi különítmény” tett ki magáért. Lengyel Kriszta 1-0-s vezetésnél kész góltól mentette meg a csapatát, Hornok Réka a magabiztos labdabirtoklásával tűnt ki, Török Lilla pedig küzdelemből vizsgázott jelesre. Előbbi egy, utóbbi két góllal vette ki részét a győzelemből, míg Mezőssy Melánia szépségdíjas távoli bombája is a lehető legjobbkor vágódott a felső léc alá.

A Vasasnak voltak jó pillanatai, de a pontatlanságok és védelmi hiányosságok akár sokba is kerülhettek volna. A két csapat közötti tudásbeli különbség egyértelműen a Vasast favorizálta, a Rapid azonban egy pillanatig sem adta fel, idegtépően hosszúra nyújtva a találkozó utolsó perceit. Igazából csak a 89. percben szerzett, a végeredményt beállító udvarhelyi találat hozott némi megnyugvást a Vasas kispadjára.

Hodgyai István

A csoportkör második fordulóját április 17-én rendezik, Udvarhelyre az a Nagyváradi Athletic érkezik, amelyik az első fordulóban 4-0-ra kapott ki hazai pályán az Universitatea Craiovától.


Női labdarúgó Román Kupa, csoportkör, C csoport, 1. forduló
Vasas Femina – FC Rapid 4-2 (2-0) 
Vasas Femina: Lengyel – Zănoagă, Hornok, Krall, Benczédi, Márkus, Cáceres. Horváth, Mezőssy, Sólyom, Török. Cserék: Tóásó 66., Szabó 71., Sinka 88.
Gólszerzők: Hornok (1.), Török (28., 89.), Mezőssy (69.), illetve Barbos (59. – büntetőből), Cîrjan (82.)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!