Veretlenül nyerték a tornát

Minden meccsét megnyerve, magabiztosan hódította el az Amerikai Egyesült Államok válogatottja az Egyetemi Jégkorong Világkupát, miután a fináléban lenullázta Kanadát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Veretlenül nyerték a tornát
Megérdemelten húzta be az első helyet az Egyesült Államok Fotó: szja.ro

Véget ért Csíkkarcfalván az Egyetemi Jégkorong Világkupa, amely fináléjában a két észak-amerikai csapat nézett egymással farkasszemet, telt ház előtt.
A mutatott játék alapján az amerikai csapat volt a favorit, amely a korábbi négy meccsét mind behúzta, ellentétben a kanadaiakkal.
Ahogyan azt várni lehetett, az első percektől kezdve a testjáték dominált. A kapuk kevésbé forogtak mezőnyben és mindkét csapat egymás hibájára várt. Ebből a kanadaiak követték el az elsőt, amelyet Kadolph büntetett az első harmad közepén, hogy Potter előnyben is növelje a különbséget a csapatok között. A második felvonásra fordult a kocka, és a kanadaiak domináltak, de Landon Pavlisin remekelt a vasak között. A zárófelvonást megint jól indították a juharlevelesek, de az amerikaiak büntettek. Előbb érvénytelen gólt szereztek, majd egy érvényeset. Itt pedig elúszott a kanadai hajó, hogy végül egy üres kapus góllal pecsételődjön meg a sorsuk.
A torna legfelső dobogójára így az Egyesült Államok állhatott fel, megelőzve Kanadát, illetve a kisdöntőben a házigazda romániai válogatottat legyőző Szlovákiát.
Az Egyetemi Jégkorong Világkupa döntőjének eredménye: Amerikai Egyesült Államok – Kanada 4–0 (2–0, 0–0, 2–0). Gólszerzők: Kadolph (11.), Smith (18.), Kraemer (46.), Buchholz (60.).

A torna különdíjasai

A torna legértékesebb (MVP) játékosa: Márton Koppány (Románia). A torna legjobb kapusa: Jakub Sihelsky (Szlovákia). A torna legjobb hátvédje: Sheldon Nolan (Kanada). A torna legjobb csatára: Brody Selman (Egyesült Államok).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!